Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 15/12/2014

Αντιμέτωπο με το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς κινδυνεύει να μην λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2015 εάν δεν ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος και δεν υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία σε θεσμικό επίπεδο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης σε συνέντευξη Τύπου, το Ίδρυμα δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ακόμη και σε συμβατικές υποχρεώσεις, όπως είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της θέρμανσης. 

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος που μπήκαν το καλοκαίρι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ πρότεινε ως λύση να μεταταχθούν στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που μπήκαν επίσης σε διαθεσιμότητα.

Επίσης ζήτησε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που να δώσει στο Ίδρυμα τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του φύλακες και τις δικές του καθαρίστριες.

Ο κ. Φορτσάκης, οι αναπληρωτές πρυτάνεις, οι κοσμήτορες, οι πρόεδροι των σχολών του πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές, πιάστηκαν σήμερα «χέρι χέρι» σε μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτίριο των Προπυλαίων, σε μια συμβολική κίνηση που στόχο είχε να δείξει ότι το πανεπιστήμιο κινδυνεύει και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει.

Καμία σοβαρή μελέτη από όσες έχουν κατατεθεί ως σήμερα δεν έχει δείξει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ήταν περιττοί, τονίστηκε από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΚΠΑ.

«Αντίθετα  έχουν δείξει ότι το Ίδρυμα λειτουργούσε με λιγότερους υπαλλήλους από όσους έχει πραγματικά ανάγκη», σημείωσαν.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, για άλλη μια φορά περιέγραψαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα υποχρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο από τις μετεγγραφές επιπλέον 1.700 ατόμων από τον ήδη μεγάλο αριθμό των εφετινών εισακτέων του.

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis