Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 11/11/2018

Μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η Ελένη Ράικου σε βάρος των συναδέλφων της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων της εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, η εισαγγελέας Εφετών προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, καταθέτοντας και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος τους.

[custom:google-ads]

Αφορμή, η «διαρροή» του εμβάσματος των 1.000 ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, γιατρό, από την εταιρία Novartis.

Η επίμαχη αίτηση «παγώνει» την έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, τουλάχιστον μέχρις ότου αποφανθεί για την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των εισαγγελέων το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

 

Εκτός όμως από την κίνηση αυτή, η κ. Ράικου φέρεται να έχει καταθέσει και πειθαρχική αναφορά στον Αρείο Πάγο εγκαλώντας τους συναδέλφους της για την δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο σύζυγος της έγινε αποδέκτης ενός εμβάσματος από την φαρμακοβιομηχανία σε κοινό τους λογαριασμό. Για το εν λόγω έμβασμα ο σύζυγος της εισαγγελικής λειτουργού έχει υποστηρίξει ότι δόθηκε το 2009, άπαξ, για ομαδική ιατρική εργασία και είναι καθ’όλα νόμιμο. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη υποβληθεί και μήνυση.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Ράικου παραιτήθηκε από την θέσης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσίευμα που την έφερε να έχει αποκρύψει στοιχεία για την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου, μετά από αναφορά της ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα.

Η κ. Ράικου, με μία μακροσκελή αναφορά της στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε, είχε συνδυάσει την αναφορά της συναδέλφου της με συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, τα οποία επιχειρούν την εξόντωση της, με αποτέλεσμα να ζητήσει την απομάκρυνση της από την θέση της προϊσταμένης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.



iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis