Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:33 | 11/09/2018

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

Το Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε χθες (10/09/2018) με δύο Προσωρινές Διαταγές του Γ’ Τμήματος Διακοπών, να βάλει  φρένο σε αυθαίρετες μεταθέσεις και κατ’ ουσίαν διώξεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Δ.Α.Ε.Α./ΥΜΕΤ και Δ/νση Ασφάλειας Αττικής/ Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και διατάχθηκαν με το Τακτικό Συμβούλιο Μεταθέσεων Ανωτέρων Α.Ε.Α. του καλοκαιριού.

Οι μεταθέσεις αυτές είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς δεν είχαν καμία νομική δικαιολογητική βάση και αιτιολογία και ήταν ξεκάθαρο ότι κινούνταν στο χώρο των διώξεων, χωρίς να «υπηρετούν» κατ’ ελάχιστο  το δημόσιο συμφέρον.

Οι εν λόγω δικαστικές αποφάσεις θεωρούνται κομβικής σημασίας, καθώς αίρουν συντελεσθείσες αδικίες, ενώ παράλληλα θεωρούνται και «ανάχωμα» για παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η Ε.ΑΣ.Υ.Α., με πρωτοβουλία του Προέδρου της Πάκου Δημοσθένη και του Αντιπροέδρου της και εκπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων/Α.Ε.Α.,  Χύτα Κωνσταντίνου, ο οποίος  μειοψήφισε και αντέδρασε έντονα στην απόφαση του Συμβουλίου και ακολούθως με την νομική διαχείριση των υποθέσεων και την εισαγωγή τους στα αρμόδια Ακυρωτικά Διοικητικά Εφετεία,  δικαιώθηκε με την αναστολή εκτέλεσης των διαταχθείσων μεταθέσεων.

Η Ένωση Αθηνών συνεπικουρούμενη από την Ομοσπονδία μας ακόμα αναμένει απάντηση στο ερώτημα που έθεσε προς τη Φυσική μας Ηγεσία για το ποιος καθορίζει την τύχη των συναδέλφων μας στα συμβούλια μεταθέσεων. Η Υπηρεσία ή παράκεντρα εξουσίας και διάφορες κομματικές συνιστώσες;  

Τέλος, συγχαίρουμε τους  νομικούς συμβούλους της Ένωσης Αθηνών κ.κ. Σκαμπαρδώνη Βάιο και Λιβανίδη Βλάση, καθώς και τις συνεργάτιδες του δικηγορικού γραφείου για την επιμέλεια που επέδειξαν, την έγκαιρη αντιμετώπιση και θετική έκβαση των υποθέσεων αυτών.  

                                                            Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -

                  Πρόεδρος                                                       Γεν. Γραμματέας

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το σχόλιο του Τμηματάρχη της Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Α/Β' Ψυχογιού Σπυρίδωνα για την δικαστική απόφαση που αφορά την μετάθεση του

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis