Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 24/12/2015

Η αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος με θύμα έναν 89χρονο άνδρα που βρέθηκε στραγγαλισμένος, ενώ οι δράστες στη συνέχεια προσπάθησαν να κάψουν και το άψυχο κορμί του, έχει σκορπίσει τον τρόμο στους κατοίκους του Γαύριου της Άνδρου. Συγγενείς, φίλοι και γείτονες του ηλικιωμένου άνδρα προσέρχονται συνεχώς στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών, ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν προχωρήσει σε ανακρίσεις ατόμων τα οποία θεωρούνται ύποπτα.

Από χθες στο νησί της Ανδρου έχουν καταφθάσει κλιμάκια αστυνομικών από την Αθήνα και τη Σύρο. Οι άνδρες των εγκληματολογικών υπηρεσιών που αποβιβάστηκαν στο νησί των Κυκλάδων, αμέσως συγκέντρωσαν γενετικό υλικό αλλά και αποτυπώματα από τα το σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών έχουν προχωρήσει σε ανακρίσεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της δολοφονίας, κάνουν λόγω για μια σοβαρή υπόθεση και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ των οποίων το περιστατικό της Ανδρου να συνδέεται με την αποτρόπαια διπλή δολοφονία της Αίγινας. Κι αυτό γιατί στα δύο εγκλήματα εντοπίζουν κάποια κοινά σημεία. Πρώτο και πιο βασικό ότι οι δολοφόνοι και στις δύο περιπτώσεις προσπάθησαν να απανθρακώσουν τα θύματα τους. Στην Αίγινα η 71χρονη γυναίκα και ο 44χρονος ανιψιός της βρέθηκαν καμμένη, αντιθέτως στην Άνδρο αν και οι δολοφόνοι προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους, τελικά οι φλόγες δεν εξαπλώθηκαν στο σώμα του 89χρονου που βρέθηκε νεκρός με μια ζώνη περασμένη γύρω από το λαιμό του. Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι και στα δύο εγκλήματα τα θύματα φαίνεται να γνώριζαν τους δολοφόνους τους. Στην Αίγινα οι αστυνομικοί ψάχνουν την άκρη του νήματος σε άτομα που συναναστρέφονταν με το φιλικό περιβάλλον της ηλικιωμένης γυναίκας, ενώ στην Άνδρο οι δολοφόνοι πρέπει να είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος τους, καθώς σύμφωνα με τις εώς τώρα πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν βρήκαν σημάδια παραβίασης στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού του δολοφονηθέντος. Γεγονός που σημαίνει ότι το θύμα άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους δολοφόνους του. Τρίτον η βιαιότητα των δραστών καθώς και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ξυλοκοπήθηκαν αγρία από τους ληστές.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί και άνδρες του λιμενικού έχουν αποκλείσει όλους τους τρόπους διαφυγής από το νησί. Εκτός από τους ελέγχους στο λιμάνι, ερευνούν παντώς τύπου σκάφη που είτε πλησιάζουν είτε απομακρύνονται από το νησί.

«Πρόκειται για ένα τρομερό έγκλημα. Ο ηλικιωμένος έμενε μόνος του σπίτι του, ενώ πριν από ένα μήνα τον είχαν ληστέψει ξανά. Τότε του είχαν πάρει τη σύνταξη του, περίπου 900 ευρώ. Βρέθηκε και τότε τυλιγμένος με μια ζώνη στο λαιμό, ωστόσο οι ληστές δεν είχαν αποπειραθεί τότε να τον σκοτώσουν'» λέει στο protothema.gr, o δήμαρχος Ανδρου Θεοδόσης Σουσούδης και συνεχίζοντας προσθέτει: '«Τον ηλικιωμένο άνδρα τον βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του ένας ανιψιός του μαζί με άνδρες της αστυνομία. Ο ανιψιός του 89ρονου είχε πάει σπίτι του και χτύπαγε την πόρτα του θείου του. Αυτός όμως δεν ανταποκρίνονταν με αποτέλεσμα, ο συγγενής του να καλέσει την αστυνομία. Όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι σοκαρίστηκαν με το θέμα που αντίκρισαν. Μάλιστα οι δράστες φαίνεται ότι προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι και τον άνδρα, ωστόσο η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και έσβησε μόνη της. Κάποια άτομα ανακρίνονται αυτή τη στιγμή από τους αστυνομικούς''.

Πάντως ο ιατροδικαστής αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του ηλικιωμένου άνδρα, ενώ οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι σύντομα θα λύσουν το γρίφο της δολοφονίας του 89χρονου και θα φτάσουν στους στυγερούς δολοφόνους του.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis