Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:57 | 13/06/2015

Φρουρούμενοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου -κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας- οι τρεις ένοπλοι οι οποίοι εισέβαλαν την Παρασκευή το βράδυ σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου, προκειμένου να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της.

Οι δράστες τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

Οι δύο από τους δράστες που είναι Κρητικοί, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, ενώ ο τρίτος που είναι αλλοδαπός τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

 

ΥΠΕΜΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ

Όλα έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα και μπροστά στα μάτια τουριστών του ξενοδοχείου, καθώς οι τρεις κουκουλοφόροι κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα.

Η αστυνομία τότε έδρασε αστραπιαία καθώς και οι τρεις δράστες -σύμφωνα με πληροφορίες - ήταν σε στενό κλοιό παρακολούθησης από τους αστυνομικούς που περίμεναν «χτύπημα» μετά τη ληστεία σε χρυσοχοείο των Μαλίων, αλλά και άλλες τρεις ληστείες που είχαν γίνει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα στις τουριστικές περιοχές Γαζίου, Χερσονήσου και Μαλίων.

Έτσι, μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο ξενοδοχείο πάνοπλοι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, της ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) που περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες θέτοντας σε κλοιό τους ενόπλους.

Οι δράστες αν και περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, με δυο τσάντες που περιείχαν χρυσαφικά ,ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων.

http://www.zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis