Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:35 | 10/04/2015

Στο προσωπικό του Ελληνικού Φυλακίου της Γέφυρας των Κήπων του Έβρου, του οποίου επικεφαλής ήταν γυναίκα στέλεχος της τοπικής ΧΙΙ (12ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά ουσιαστικώς μίλαγε για να τον ακούσει όλη η Ευρώπη απευθυνόταν προς την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν οι Υπουργός και Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος και Νίκος Τόσκας αντιστοίχως, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και οι Αρχηγοί με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκος 

«Ήρθα για να σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση! Να ευχηθώ Καλή Ανάσταση στους Ακρίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και να σας αποδώσω τον οφειλόμενο φόρο τιμής για το απαράμιλλο φρόνημα και για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος το οποίο ξέρουμε όλοι ότι σας διακρίνει», σημείωσε ο κ.Πρόεδρος για να προσθέσει: «Μην ξεχνάτε ότι πάνω σας στηρίζεται η Εθνική Άμυνα και η ασφάλεια του Τόπου. Αλλά όχι μόνον η ασφάλεια της Ελλάδας. Και η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρέπει να λησμονάμε, και ιδίως εσείς, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας, φυλάτε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διασφαλίζετε την ασφάλεια του Τόπου και του Λαού μας, αλλά και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λαών της Ευρώπης».
Και ο κ.Παυλόπουλος κατέληξε ως εξής: «Για αυτό και γνωρίζουμε το χρέος μας, το χρέος των Ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και των Ελληνικών θεσμών, για το τι πρέπει να κάνουμε για εσάς. Πρέπει να εφαρμόσουμε στο ακέραιο αυτό που οι κανόνες Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτάσσουν, ιδίως στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού κάθε κίνδυνο ο οποίος προκύπτει τόσο για την Ελλάδα όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστούμε θερμώς. Καλή Ανάσταση, καλή δύναμη σε εσάς και στις οικογένειές σας.»

Λ.Σ.Μ.

http://www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis