Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 30/09/2019

Ο υπάλληλος φαίνεται πως αρνήθηκε να ανοίξει μια κοινόχρηστη πόρτα για να περάσει ο κρατούμενος. Εκείνος εκνευρίστηκε και κατά πληροφορίες άρχισε να βρίζει και να φτύνει τον σωφρονιστικό.

Λίγα λεπτά αργότερα, την ώρα που ο σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε στον κυρίως χώρο κράτησης, ο κρατούμενος φέρεται να του επιτέθηκε πισώπλατα.

Πιθανότατα μόνο με τα χέρια του, χτύπησε τον υπάλληλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού τραυματίζοντάς τον. Ο υπάλληλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να δει αν ο δράστης της επίθεσης κρατούσε κάποιο αντικείμενο, μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάποιο παράπτωμα μέσα στις φυλακές. Ο κ. Καρακίτσος τόνισε ότι ο συνάδελφός του είναι καλά στην υγεία του, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και έχει ένα χτύπημα πίσω αριστερά στο κεφάλι.

[custom:google-ads]

Σχολιάζοντας γενικώς την κατάσταση υπογράμμισε ότι «μας κάνει τρομερή εντύπωση ότι οι κρατούμενοι επιτίθενται τόσο εύκολα και χωρίς λόγο. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος που δέχθηκε επίθεση είναι εξαιρετικά ψύχραιμος. Η κατάσταση στη φυλακή δεν είναι καθόλου καλή. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις για δουλειά και να καταλήγεις αντί για το σπίτι σου στο νοσοκομείο».

Ο ίδιος αποκάλυψε στο newsit.gr ότι χθες το βράδυ οπότε σημειώθηκε η επίθεση, στο κατάστημα κράτησης ήταν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι για περίπου 230 κρατούμενους. «Μάλιστα αυτή η αναλογία και είναι από τις καλές που υποτίθεται υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές» τόνισε.

Ακούστε τι είπε:

Πηγή: newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Μπαλακτάρης : Ιδιαίτερη προσοχή στο άρθρο 464 του νέου Ποινικού Κώδικα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis