Φωτιά - εφιάλτης στην Πορτογαλία: 39 πλέον οι νεκροί

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Φωτιά - εφιάλτης στην Πορτογαλία: 39 πλέον οι νεκροί

Η δασική πυρκαγιά που έπληξε χθες, Σάββατο 17.06.2017 την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 24 ανθρώπων.

Αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση, ωστόσο η γαλλική Le Monde κάνει λόγο πλέον για τουλάχιστον 39 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες πως ο κατάλογος των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο!

Φόβοι ότι θα αυξηθούν οι νεκροί!

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

«Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο», πρόσθεσε (σ.σ. οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν επιβεβαιωθεί πως οι νεκροί είναι πια 39). «Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες είχε κάνει λόγο για 19 νεκρούς, οι τρεις από τους οποίους απεβίωσαν από εισπνοή καπνού. «Άλλοι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», διευκρίνισε.

Ο Γκόμες είπε ακόμα ότι άλλοι 14 πολίτες τραυματίστηκαν, οι δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και ότι τραυματίστηκαν και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr