Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:49 | 11/07/2016

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο νωρίτερα την Δευτέρα ακριβώς δίπλα στον οικισμό της Αυλίδας Εύβοιας, στην περιοχή Μόρφα.AdTech Ad

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση αλλά ακριβώς δίπλα από τα σπίτια του οικισμού και ενώ στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο προσπάθησαν να αναπτύξουν περίμετρο γύρω από τα σπίτια για να τα προστατεύσουν, ωστόσο αυτό κατέστη αρκετά δύσκολο, καθώς τα σπίτια στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι αυθαίρετα και δεν υπάρχει σωστό οδικό δίκτυο.

Λόγω του ότι καιγόταν χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα η φωτιά δεν έδωσε μεγάλες φλόγες και έτσι ουσιαστικά σταμάτησε στις αυλές και τους τοίχους των σπιτιών όπου σε αυτά τα σημεία έριχναν νερό οι πυροσβέστες και την έσβηναν... θέτοντάς την σύντομα υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν έχουν υποστεί ζημιές σπίτια εκτός από μαυρίσματα σε τοίχους... Στο σημείο επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος και για όση ώρα ακόμα θα μπορούν, πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή Βροντού του Ολύμπου και στην Λέρο.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis