Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:38 | 08/08/2021
Όλη τη νύχτα θα συνεχιστεί η προσπάθεια πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων για να ανακοπεί, κατά το δυνατόν, η καταστροφική πορεία της φωτιάς που κατακαίει για 6η ημέρα τη βόρεια Εύβοια.
 
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, από το Καστρί στα ανατολικά έως τη Γαλατσώνα στα δυτικά, με χωριά όπως η Γερακιού, οι Γούβες, το Ασμήνι, το Αγριοβότανο κ.ά. να βρίσκονται ενδιάμεσα.
 

Σε ό,τι αφορά την Ιστιαία, το μέτωπο απέχει αρκετά, ωστόσο η μάχη δίνεται στα χωριά Καματριάδες και Γαλατσάδες, παράλληλα με εκείνη που προετοιμάζεται να δοθεί καθώς επιστρέφει ένα άλλο μέτωπο στο χωριό Μονοκαρυά. Αυτά είναι τα σημεία τα οποία θα κρίνουν αν οι φλόγες θα περάσουν προς την Ιστιαία και την Αιδηψό.
 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή από τη Μονοκαρυά μέχρι την Ιστιαία βρίσκεται το χωριό Ταξιάρχες. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι μία από τα μεγαλύτερα σημεία παραγωγής σύκων στη χώρα και οι κάτοικοι έχουν προετοιμαστεί για να αποφύγουν την καταστροφή. Δεν δημιούργησαν μόνο ζώνες πυροπροστασίας σχεδόν σε όλη της γεωγραφική έκταση με τα δέντρα συκιάς, αλλά έχουν καθαρίσει και τα περιβόλια τους.
 
Απόψε η νύχτα είναι κρίσιμη για τις δύο αυτές περιοχές. Νωρίτερα την Κυριακή, οι πυκνοί καπνοί δεν επέτρεπαν στα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν πτήσεις και εύστοχες βολές. Παράλληλα, οι πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Λαμία, τη Δυτική Φθιώτιδα και τη Σπερχειάδα.
 
Καλύτερη η εικόνα στο Πευκί, στην παραλία οι κάτοικοι
Η κατάσταση στο Πευκί φαινόταν να είναι αρκετά καλύτερη αργά το βράδυ, ωστόσο το μεσημέρι οι φλόγες μπήκαν μέσα στον οικισμό, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά σπίτια.
 
Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα στην παραλία και θα διανυκτερεύσουν εκεί, ή στα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis