Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:53 | 17/05/2015

Άναψε… φωτιές στους συνδικαλιστές πυροσβέστες η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της ΛΑΣ, που ζητά τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη μέτρων πυρασφάλειας,  και ειδικότερα οι αναφορές της για τον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και στο ότι δεν μπορούν να αποτελούν λύση οι εθελοντές.

Θεωρώντας ότι υποβαθμίζεται η επάρκεια της υπηρεσίας τους στο θέμα της πυρόσβεσης, Νίκος Κολλιάρος από την Ένωση Πυροσβεστών Χίου και Γιώργος Ζώας εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία, αλλά παράλληλα και δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την παράταξη του Μ. Βουρνού και υπεύθυνος για το αντικείμενο της πολιτικής προστασίας στο Δήμο, με παρέμβασή τους στην «Α» σε όλους τους τόνους ανέφεραν ότι παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων της υπηρεσίας τους ανταπεξέρχεται στις λειτουργικές ανάγκες.

«Αγαπητοί οι κ.κ Σκούφαλος και Αμπαζής, αλλά αν ήθελαν να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν θα μπορούσαν να έρθουν σε συνεννόηση μαζί μας», τόνισε ο Ν. Κολλιάρος θέτοντας ως βασικό πρόβλημα εκείνο της τριχοτόμησης του πυροσβεστικού Σώματος. «Είμαστε οι μόνιμοι, οι 5ετείς και οι εποχικοί, που ακόμα δεν προσελήφθησαν και ούτε ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε, δεν ξέρουμε ακόμα πόσους εποχικούς θα έχουμε και τι θα γίνει με τους 5ετής που δουλεύουν μόνο σε δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας κι αυτό είναι το βασικότερο», τόνισε ο κ. Κολλιάρος. «ΕκπλαγΕλπίζει… ο Γ. Θεοτοκάς για πλοίο στις Οινούσσες ήκαμε μ’αυτά που διαβάσαμε», τόνισε ο κ. Ζώας ο οποίος είναι υπεύθυνος του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων. «Έχουμε και νέα οχήματα, έχουμε και παλαιότερα, όλα είναι συντηρημένα και κανένα δεν είναι σε ακινησία», κατέληξε ο ίδιος. 

alithia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis