Φωτιές στην Ελλάδα: Η τιτάνια μάχη με τις φλόγες από το κόκπιτ καναντέρ -Βουτούν στην καρδιά της πυρκαγιάς [βίντεο]

Φωτιές στην Ελλάδα: Η τιτάνια μάχη με τις φλόγες από το κόκπιτ καναντέρ -Βουτούν στην καρδιά της πυρκαγιάς [βίντεο]

Μια μικρή μόνο γεύση από την προσπάθεια των εναέριων μέσων στην κατάσβεση των εστιών φωτιάς σε όλη τη χώρα, την εφιαλτική εβδομάδα που πέρασε.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από αέρος, με τις επιχειρήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών που βουτούν στην καρδιά της πυρκαγιάς.


Η επιχείρηση από αέρος στο μέτωπο της φωτιάς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, στο βίντεο που θα δείτε, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ελικόπτερα Χιούι και Σινούκ πραγματοποιούν επιτήρηση στα σημεία όπου πέρασε η φωτιά για τον εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ακόμη, στο ίδιο βίντεο, δύο καναντέρ κινούνται στον αέρα, με το πυροσβεστικό αεροσκάφος να φαίνεται την ώρα που πλησιάζει σε εστία φωτιάς και κάνει ρίψη παρά τις αντίξοες συνθήκες από τους καπνούς, τις φλόγες και τον αέρα.


Βίντεο: Καναντέρ την ώρα της κατάσβεσης

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η επιχείρηση ενός καναντέρ CL415, του πιο σύγχρονου πυροσβεστικού που διαθέτη η χώρα, την ώρα που βουτά προκειμένου να ρίξει νερό πάνω από την εστία της φωτιάς, καθώς και την προσπάθεια του πληρώματος ενός ελικοπτέρου Σινούκ που πλησιάζει τη φωτιά από πάρα πολύ χαμηλό ύψος, μπαίνοντας μέσα στους καπνούς προκειμένου για ρίξει νερό.

 

Πηγή: iefimerida.gr