Φωτογραφίες από τα αυτόνομα ρομποτικά περιπολικά που είναι ιδανικά για καταδίωξη εκτός δρόμου

Φωτογραφίες από τα αυτόνομα ρομποτικά περιπολικά στην αστυνομία του Ντουμπάι
ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ
Φωτογραφίες από τα αυτόνομα ρομποτικά περιπολικά που είναι ιδανικά για καταδίωξη εκτός δρόμου

Η αστυνομία στο Ντουμπάι περνάει σε άλλη εποχή, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εξοπλιστεί με αυτόνομα περιπολικά αυτοκίνητα. Το όχημα, σύμφωνα με το Gulf News, έχει το μέγεθος ενός παιδικού ηλεκτρικού οχήματος και είναι εξοπλισμένο με κάμερες 360 μοιρών που σκανάρουν για “καταζητούμενους εγκληματίες και ανεπιθύμητους”, πιθανώς χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Τα ρομποτικά οχήματα κατασκευάζονται από την OTSAQ Digital, ενώ το συγκεκριμένο περιπολικό μοντέλο ονομάζεται O-R3. Το Ντουμπάι θα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει το O-R3 για καθημερινές περιπολίες. Το όχημα θα μπορεί να φορτίζει τον εαυτό του αυτόματα, ενώ ενσωματώνει και drone για την παρακολούθηση υπόπτων εκτός δρόμου. Η αστυνομία του Ντουμπάι σημειώνει πως το ρομπότ δε θα αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτό.

Το Ντουμπάι έχει σκοπό τα ρομπότ να αποτελούν το 25% της αστυνομικής του δύναμης μέχρι το 2030. Εξάλλου μας έχει επιδείξει πρόσφατα τα ρομπότ-αστυνομικούς.

unboxholics.com