Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:57 | 19/08/2016

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Brasil

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το περιτύλιγμα δεν είναι απλώς ένα χαρτάκι με το σηματάκι της μαριχουάνας απ' έξω. Υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά με αποτέλεσμα οι έμποροι ναρκωτικών να πρέπει να είναι δημιουργικοί και ταυτόχρονα να θέλουν να βεβαιωθούν ότι ο κόσμος θα ξέρει πώς να τους ξαναβρεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα σακουλάκια τους έχουν ετικέτες που δείχνουν το όνομα της φαβέλας, το όνομα της boca- του σημείου της φαβέλας όπου πωλούνται τα ναρκωτικά- και τα αρχικά της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Διαθέτουν, επίσης, εμπνευσμένα αποφθέγματα, φωτογραφίες με AK47, ονόματα και πρόσωπα διάσημων ανθρώπων, χαρακτήρων ή γεγονότων. Αυτήν τη στιγμή, για παράδειγμα, κυκλοφορούν ένα σωρό περιτυλίγματα με το logo των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο- όπως το σακουλάκι με την κόκα πιο πάνω, το οποίο βρέθηκε πρόσφατα μετά από αστυνομική έφοδο στη συνοικία της Lapa, στο κέντρο του Ρίο. Η συσκευασία προειδοποιεί με σύνεση τους χρήστες να κρατήσουν το σταφ μακριά από παιδιά.

 

Η φωτογραφία είναι του αρθρογράφου

Πάντα με γοήτευε η συσκευασία των ναρκωτικών και προσπάθησα να μαζέψω όσο πιο πολλά χαρτάκια και σακουλάκια μπορούσα μέσα στα χρόνια, αλλά και πάλι έχασα τα περισσότερα από αυτά. Ο φίλος μου, ο Mouchoque, ο οποίος είναι DJ και MC, έχει μια εξαιρετική συλλογή· κάποια κομμάτια από την καβάτζα του κατέληξαν ακόμα και στη θήκη του CD του Eu Odeio a Barra, που κυκλοφόρησε το 2007.

Όπως κι εγώ, ο Mou θρηνεί για την απώλεια μεγάλου μέρους της συλλογής του- η ζωή με κάποιον τρόπο καθαρίζει τις μαλακίες σου- αλλά το portfolio του δεν παύει να είναι εντυπωσιακό. Για τη συγκεκριμένη σειρά, κατέγραψα τμήμα της συλλογής του και βρήκα ακόμα πιο πολλά πρόσφατα παραδείγματα χαρακτηριστικών συσκευασιών ναρκωτικών σε κλειστά γκρουπ στο Facebook και το WhatsApp.

www.vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis