Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:26 | 21/02/2020

Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (34) συνολικά απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.). Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αττική.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Τα πτυχία στους (34) απόφοιτους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, απένειμε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Αρχηγός, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς όπου - μεταξύ άλλων - ανέφερε:

«…Η Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια παροχής συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών της και με στόχευση την επαγγελματική τους ώθηση και διοικητική τους επάρκεια, θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του γνωστικού και επιστημονικού επιπέδου των στελεχών της, ώστε ταυτόχρονα να αναβαθμίζεται και το επίπεδο του συνολικότερου προσφερόμενου έργου.

Η ιεραρχική σας ανέλιξη και άνοδός σας στη βαθμολογική κλίμακα των Ανωτέρων Αξιωματικών του Σώματος ισοδυναμεί με προσωπική επιβεβαίωση, αλλά και επαγγελματική ευθύνη, σηματοδοτώντας την υποχρέωση για προσφορά έργου…

…Κάθε σχεδιασμός, πρωταγωνιστή και εφαρμοστή έχει το ανθρώπινο δυναμικό, για το οποίο πρέπει να αποτελείτε εμπνευστές και εμψυχωτές, και να στέκεστε δίπλα του αντιλαμβανόμενοι τα τυχόν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματά του, τα οποία στέκονται ανασταλτικός παράγοντας κατά την επιτέλεση των καθηκόντων του.

Κατά τη διαχείριση του προσωπικού είναι αναγκαίο να δημιουργείτε εκείνες τις συνθήκες, ώστε η πειθαρχημένη σκέψη, η κυριαρχία, η εγρήγορση και η αποφασιστικότητα να συνιστούν χαρακτηριστικά του ένστολου που είναι δίπλα στον πολίτη καθημερινά. Το υψηλό αίσθημα δικαίου, επίσης, χαρακτηρίζεται ως βασική αξία, που πρέπει να διατρέχει τον υπεύθυνο και επαγγελματία αστυνομικό.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη κοινωνικής αναγνώρισης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αναγκαία η διατήρηση και η ενίσχυση μιας αξιόπιστης, ισχυρής, προσεγμένης και εξωστρεφούς εικόνας, που θα εμπνέει συναισθήματα εμπιστοσύνης προς τον πολίτη. Προς αυτή την κατεύθυνση και με σκοπό τη θεμελίωση της υγιούς αλληλεπίδρασης με τον πολίτη, η διαφάνεια και η ταυτόχρονη απόρριψη κάθε φαινομένου διαφθοράς και ασυδοσίας απαιτείται να γίνει αυτοσκοπός κάθε στελέχους του Σώματος.

Η πολιτοκεντρική διοίκηση με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά και η διαρκής, ανιδιοτελής προσφορά δίνει προστιθέμενη αξία στο έργο μας. Η επικέντρωσή μας στο αγαθό της ασφάλειας, της σταθερότητας, της συνοχής και της ομαλότητας συνιστά καθήκον μας.

Και το καθήκον μας αυτό, ως Αρχηγός του Σώματος, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αναβάθμισής του μέσα από ένα φάσμα δράσεων προς ενίσχυση του κάθε αστυνομικού και κατ’ επέκταση του Σώματος ποικιλοτρόπως…»

O Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή της Σχολής, δίνοντας στους απόφοιτους αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Μπάλλας της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών, Αστυνομικός Διευθυντής Σωτήριος Νικολακόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Συκιωτάκης, άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αντιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών οργανώσεων, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μετεκπαίδευση έχει ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών - στελεχών του Σώματος, τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθώς και την έρευνα, μελέτη και ενημέρωση τους στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού με στόχο τη δημιουργία ικανών, παραγωγικών και λίαν αποτελεσματικών ηγετικών στελεχών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis