Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:03 | 04/10/2018

Τον μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. εκπαίδευση με αντικείμενο την τεχνική διάσωσης από ύψος, με την χρήση σχοινιών.

Σκοπός της εκπαίδευσης, ήταν η εκμάθηση των μεθόδων, των διαδικασιών και των προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης με την χρήση σχοινιών σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τα διεθνή στάνταρ ασφαλείας.

Οι διασώστες, με χρήση σχοινιών (Rope Rescue Technicians) εκπαιδεύτηκαν στη χρήση Μέσων Ατομικής Αντιπτωτικής Προστασίας (ΜΑΑΠ) και σε ένα σύνολο τεχνικών, κατάλληλες να εφαρμοστούν όπου απαιτηθεί.

Το πρόγραμμα παρείχε σύγχρονες και ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνικές και πρακτικές, που θα βοηθήσουν τους διασώστες να επιχειρήσουν σε κάθε περιστατικό διάσωσης με σχοινιά με τη μέγιστη ασφάλεια.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν με επιτυχία 24 υπάλληλοι και αφορούσε το 1ο επίπεδο διασωστών (Rope Rescue Operators), που εκπονήθηκε από την εταιρεία “High Access” με εκπαιδευτή τον Ζαφειριάδη Πασχάλη, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές της 8ης ΕΜΑΚ που είναι κάτοχοι του 3ου επιπέδου (supervisors).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και παπούτσια

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis