Φωτογραφίες και βίντεο από την εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Άμεσης Δράσης Αττικής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
Φωτογραφίες και βίντεο από την εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Άμεσης Δράσης Αττικής

Εορταστική εκδήλωση, για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ιστορική ανάδρομη της ίδρυσης και της λειτουργίας της Διεύθυνσης Άμεσης ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο - αφιέρωμα για την πρόσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση στατιστικών στοιχείων που απεικονίζουν το σημαντικό έργο το οποίο παράγει διαχρονικά η Διεύθυνση Άμεση Δράσης Αττικής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, την τελευταία πενταετία, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής:

Ø διαχειρίστηκε…...5.253.905 συμβάντα,

Ø δέχτηκε………….22.888493 τηλεφωνικές κλήσεις,

Ø επιλήφθηκε σε…2.822.827 σήματα,

Ø έλεγξε………………2.280.172 οχήματα,

Ø εντόπισε………………. 22.106 κλεμμένα οχήματα,

Ø έλεγξε………………3.552.735 άτομα και

Ø συνέλαβε…………….. 79.459 άτομα

Παράλληλα το τρέχον έτος η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής παρείχε βοήθεια σε (1.530) περιπτώσεις, από τις οποίες οι 662 αφορούν μεταφορά σε νοσοκομεία (περιπολικά προπομποί) ενώ παρείχε συνδρομή σε (2.468) συμβάντα και σε (190) πλημμύρες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αρχιμανδρίτης Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού Κυρίλλος Μισιακούλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Μήλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Κουμεντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Σμήναρχος Δημήτριος Μπιριτζής, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Προκόπης, ο Διοικητής Αερονομίας Αντισμήναρχος (ε.α) Σταύρος Δοξάκης καθώς και εκπρόσωποι Εταιρειών, Οργανώσεων και Φορέων.