Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:41 | 13/07/2018

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Στεφάνη Βοιωτίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Στη συνέχεια και μετά από πολυήμερη επιτήρηση-κατόπτευση του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της, η υποδομή διαμονής των υπεύθυνων της καλλιέργειας και της ύδρευσης της φυτείας, ενώ εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι-καλλιεργητές εντός του χώρου και πιστοποιήθηκε η δραστηριότητά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 12-7-2018, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την σύλληψη των καλλιεργητών και την εκρίζωση των δενδρυλλίων.

[custom:google-ads]

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρείς (3) αλλοδαποί υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας, ηλικίας 25, 28 και 37 ετών. Αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος συλληφθείς τυγχάνει δραπέτης Σωφρονιστικού Καταστήματος, στο οποίο ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Επίσης εκριζώθηκαν -970- δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτο από τους καλλιεργητές ( λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κλπ).

Επιπρόσθετα, στο παράπηγμα που βρισκόταν εντός του χώρου της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -30,9- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis