Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 10/06/2015
Πανικόβλητοι μετανάστες από αφρικανικές χώρες δίνουν τον ύστατο αγώνα επιβίωσης αναζητώντας ένα κομμάτι ξύλο από το βυθιζόμενο σκάφος τους για να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας- και στη ζωή. 

Οι σοκαριστικές εικόνες που προφανώς δεν είναι ούτε οι πρώτες ούτε οι τελευταίες αποτυπώνουν τη μάχη μέχρις εσχάτων που δίνουν οι άνθρωποι όπως οι εικονιζόμενοι διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους στην Ευρώπη. 

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 450 άνθρωποι ταξίδευαν στριμωγμένοι μέσα στο αλιευτικό που άρχισε να βυθίζεται 20 μίλια ανοιχτά των λιβυκών ακτών. 

Οι εικονιζόμενοι είναι οι τυχεροί καθώς κατάφεραν να διασωθούν μέσα στην τραγωδία σκαρφαλώνοντας στην άκρη του αλιευτικού που παρέμενε πάνω από την επιφάνεια του νερού ενώ εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς τους παρασύρονταν στον υγρό τους τάφο. 

Πιστεύεται πως εκατοντάδες μετανάστες πνίγηκαν πριν οι επιβάτες αεροσκάφους (!) αρχίσουν να αποτυπώνουν τις αγωνιώδεις στιγμές στο φακό τους και ειδοποιήσουν την ιταλική ακτοφυλακή. 

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες- κυρίως από τη Συρία- έχουν διασχίσει από τις αρχές του 2015 τη Μεσόγειο αναζητώντας ζωή κι ελπίδα στην Ευρώπη.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε πως ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης. 

Δείτε τις φωτογραφίες








 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis