Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:02 | 16/07/2017

"Η Lydia, η γυναίκα της φωτογραφίας είναι αστυνομικίνα στην Γκάνα.

Η δουλειά της; Διασώζει ανήλικα κορίτσια που τα έχουν απαγάγει για να τα παντρευτούν. Η Λυδία συνεργάζεται και με την ActionAid για να ευαισθητοποιήσει τους γονείς κατά των γάμων ανηλίκων:

Οι άντρες κλέβουν τα κορίτσια, θεωρώντας το μέρος της παράδοσης.

Οι γονείς πάλι, ενώ ξέρουν ότι οι γάμοι σε παιδική ηλικία είναι παράνομοι, λόγω της φτώχειας κλείνουν τα μάτια. Εγώ, όμως, δε συμφωνώ… Μεγάλωσα διαφορετικά, βέβαια: η μητέρα μου εμένα ήταν δασκάλα και δεν δέχθηκα ποτέ πίεση για παντρειά όσο ήμουν μικρή.. 

Όταν δέχομαι μια καταγγελία, πρέπει να διαπιστώσω μόνη μου τι συμβαίνει.

Πηγαίνω λοιπόν να βρω τα κορίτσια και να τους μιλήσω. Συνήθως φαίνεται από την αρχή πόσο δυστυχισμένα είναι, ιδίως αν έχουν παντρευτεί παρά τη θέλησή τους, γι’ αυτό κι εγώ τα προσεγγίζω όσο πιο φιλικά μπορώ. Αν ερχόμουν π.χ. σε εσένα, θα σου έλεγα: “Φαίνεσαι καλό κορίτσι. Εγώ είμαι αστυνομικός κι είμαι φίλη σου.

Έλα να καθίσουμε λίγο μαζί, μίλησέ μου ελεύθερα” και θα σου έφερνα νερό. Σιγά-σιγά θα ανοιγόσουν και θα μου μιλούσες. Θα σε βοηθούσα να γυρίσεις στους δικούς σου και να επιστρέψεις στο σχολείο…

Κάθε βδομάδα αναλαμβάνω 1-3 περιστατικά. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της ActionAid, που επισκέπτεται τα χωριά και μιλάει με τους κατοίκους, η κατάσταση βελτιώνεται.»"

Φωτογραφία του χρήστη ActionAid Hellas.

 

Αναδημοσίευση κειμένου που αναρτήθηκε στο facebook της σελίδας ActionAid Hellas.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis