ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτά είναι τα κοσμήματα που αντικατέστησε ο εκτιμητής που συνελήφθη χθες στο Κολωνάκι

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτά είναι τα κοσμήματα που αντικατέστησε ο εκτιμητής που συνελήφθη χθες στο Κολωνάκι

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες από τα γνήσια κοσμήματα αλλά και αυτά που αντικαταστάθηκαν από τον 63χρονο εκτιμητή κοσμημάτων, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Κολωνάκι, κατηγορούμενος για απάτες και υφαιρέσεις κατασχεμένων κοσμημάτων.

Ο 63χρονος συνελήφθη μεσημέρι της 17 Νοεμβρίου 2017, στο Κολωνάκι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση – υφαίρεση κατασχεθέντων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, με την ιδιότητα του ως εκτιμητής τιμαλφών, παρέλαβε από την υπηρεσία κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή για να προβεί στην εκτίμησή τους. Κατά την επιστροφή των κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα. Ερευνάται επίσης η συμμέτοχη του και σε άλλη συναφή περίπτωση.

Από την έρευνα στην κατοικία και στο γραφείο – εργαστήριο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

dsigfudgl1

dsigfudgl2

dsigfudgl3

dsigfudgl4

Πηγή: Newsbeast, patrastimes.gr