ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτή την ώρα η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου -Με τιμές αρχηγού κράτους

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΑΝΤΙΟ"
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αυτή την ώρα η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου -Με τιμές αρχηγού κράτους

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό - Παρόντες Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς, Σταύρος Θεοδωράκης κ.α.- Κατά τη διάρκεια της τελετής θα ριφθούν 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό

Με τιμές αρχηγού κράτους τελείται αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.

Παρόντες είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου κ.α.

Από νωρίς στο προαύλιο του ιερού ναού βρίσκεται το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ πλήθος κόσμου έχει ήδη συγκεντρωθεί για το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».

Ο Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από τετραήμερη νοσηλεία.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη ενώ ήδη σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς
Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας


Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης


Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Νίκος Γκαργκάνας και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου


Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης


Η Μιλένα Αποστολάκη


Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά


Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας


Ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος ΒενιζέλοςΟ Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος ΝικολόπουλοςΟ Στέφανος Μάνος 

 


Για να τιμηθεί ακόμα περισσότερο ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Θα ακολουθήσει η ταφή του, η οποία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο της Πάτρας, της πόλης που υπήρξε η γενέτειρα του αλλά και ο τόπος - εφαλτήριο για να αναδειχθεί και να καθιερωθεί τόσο στον επαγγελματικό στίβο, ως μαχητικός δικηγόρος, όσο και στην πολιτική κονίστρα, ως βουλευτής Αχαΐας και ένας από τους σπουδαιότερους κοινοβουλευτικούς ρήτορες της μεταπολεμικής περιόδου. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, η Προεδρία της Δημοκρατίας άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σήμερα και αύριο με ώρες προσέλευσης από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 (είσοδος από οδό  Βασιλέως Γεωργίου Β΄2).

 

http://www.protothema.gr