Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:41 | 07/10/2015

Αν το πρωί της περασμένης Κυριακής κάποιοι είδατε κομβόι πυροσβεστικών οχημάτων να πηγαίνουν προς τον Άγιο Γεώργιο Ροδοδάφνης, όχι, δεν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Απλώς οι συνάδελφοί του συνόδευαν με δόξα, τιμή και …σειρήνες τον πυροσβέστη γαμπρό στην εκκλησία, για να πάει να παντρευτεί την καλή του και να βαφτίσουν το γιο τους!

Ο λόγος για το γάμο του πυροσβέστη Γιώργου Μαγούλη και της αγαπημένης του Ξένιας Μπουμπουρίδου, την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ροδοδάφνης, ο οποίος ήταν γεμάτος πρωτότυπα και διασκεδαστικά σκηνικά και με έντονο το στοιχείο της πυροσβεστικής. Αρχικά ο γαμπρός ξεκίνησε την προετοιμασία του στο χώρο της υπηρεσίας του, καθώς στις 8 το πρωί οι συναδελφοί του που τον φιλοξένησαν εκεί τη νύχτα, τον ξύπνησαν με το κουδούνι συναγερμού, τον γέμισαν αφρό ξυρίσματος και μέσα σε γέλια και πειράγματα, επιδόθηκαν στο έθιμο και ξύρισαν το γαμπρό, ετοιμάζοντάς τον ακολούθως για τη γαμήλια τελετή. Στο δρόμο προς την εκκλησία, τα πυροσβεστικά οχήματα με κόρνες και σειρήνες, δημιούργησαν μια έντονα γιορτινή ατμόσφαιρα και φτάνοντας στο προαύλιο του Ιερού Ναού, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν: το κόκκινο χαλί στο οποίο περπάτησαν οι μελλόνυμφοι αγκαλιά με το γιο τους, είχε στολιστεί με…πυροσβεστήρες που στην κορυφή τους έφεραν λουλούδια!

Η τελετή του γάμου έγινε με κουμπάρους τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Φλόκα και την κα Κατερίνα Φλόκα και την ώρα του «Ησαΐα χόρευε», οι συνάδελφοι του γαμπρού στην κυριολεξία “έλουσαν” με ρύζι το ζευγάρι, καθώς είχαν φέρει μαζί τους ολόκληρα τσουβάλια. Ακολούθησε η βάπτιση του γιου τους με νονά τη Δήμητρα Μαγούλη κι ο οποίος πήρε το όνομα Βασίλης.

Το γαμήλιο γλέντι στήθηκε στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του ξενοδοχείου Τέλης, όπου το ζευγάρι έκοψε την τούρτα με…πυροσβεστικό τσεκούρι και γλέντησε μέχρι αργά μαζί με συγγενείς και φίλους.

ΠΗΓΗ FILODIMOS.GR, ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Μεργουζής –www.attika1948.com (ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ)

 

 

http://dytikanea.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis