Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:36 | 13/05/2017

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας χθες (Παρασκευή 12 Μαΐου) εκπροσωπώντας αντίστοιχα, την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκαινίασαν τον ξενώνα αστυνομικών που δημιουργήθηκε με μέριμνα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) και λειτουργεί από τη Τοπική Διοίκηση αυτής, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Ο ξενώνας στεγάζεται στο κτίριο που μέχρι το 2011 στεγαζόταν ο τοπικός Αστυνομικός Σταθμός, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί και εξοπλιστεί και προορίζεται για την ολιγοήμερη φιλοξενία αστυνομικού προσωπικού και των οικογενειών του.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak013.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak008.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak007.jpg

Στη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. Στην έναρξη της εκδήλωσης ομιλίες πραγματοποίησαν οι Πρόεδροι του Τοπικού Τμήματος νομού Φλώρινας και του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( I . P . A .) Αναστάσιος Παπαμιχαήλ και Ιωάννης Καραπατάκης.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak012.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak010.jpg

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, σε σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «…Νοιαζόμαστε τη Φλώρινα, νοιαζόμαστε τη Μακεδονία και μέσα από την ευθύνη που μας έχει αναθέσει η Κυβέρνηση προσπαθούμε, μαζί με όλους τους άλλους συνεργάτες, Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, να δώσουμε όλες τις δυνατές προϋποθέσεις για να υπάρχει έντονο το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους……. Ο ξενώνας παρέχει τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, να αξιοποιήσουν το χώρο αυτό, να έρθουν για να νιώσουν έστω και λίγο τη χαρά που προσφέρει αυτός ο υπέροχος τόπος…….

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak011.jpg

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ• σ’ αυτόν τον εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς χώρο της Μακεδονικής και πάντοτε Ελληνικής γης.

Σ’ έναν τόπο που την πρώτη στιγμή, με την πρώτη ματιά σ’ αυτήν την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του Νυμφαίου, με την «κυριαρχία» του προαιώνιου δομικού υλικού - της πέτρας -, καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποί του σέβονται, πως τιμούν την ιστορία του, την παράδοσή του.

Αυτή, λοιπόν, τη φυσική ομορφιά, αυτή την ηρεμία της φύσης, αυτή τη μοναδική αίσθηση της παράδοσης και της ιστορίας, με λίγα λόγια αυτά τα πολύτιμα και δυσεύρετα στην εποχή μας στοιχεία, που λίγες περιοχές έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο βαθμό που το έχει πράξει το Νυμφαίο, θέλουμε κι εμείς με την παρουσία μας σήμερα εδώ να αναδείξουμε.

Πώς;

Εξασφαλίζοντας, πρωτίστως, για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τις οικογένειές του, αλλά και σε ξένους συναδέλφους του, τη δυνατότητα να επισκεφτεί, να γνωρίσει, να ζήσει, έστω για λίγο, τις ομορφιές, την ιστορία, την παράδοση, τη φιλοξενία και τη γαλήνη αυτού του τόπου.

Αξιοποιώντας, με τη βοήθεια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών το οίκημα στο οποίο στεγαζόταν ο τοπικός Αστυνομικός Σταθμός.

Μετατρέποντας το άδειο κτίσμα σ’ έναν ζεστό χώρο φιλοξενίας, ικανό να προσφέρει λίγες έστω ημέρες ψυχικής ανακούφισης και ηρεμίας σε ανθρώπους ταγμένους να υπηρετούν το συνάνθρωπό τους, την κοινωνία και τη χώρα υπό συνθήκες διαρκούς κινδύνου, έντασης και ψυχικής και σωματικής καταπόνησης.

Αποτρέποντας, με τον τρόπο αυτό την πιθανότητα να μεταβληθεί το κτίριο που βρισκόμαστε σ’ έναν εγκαταλελειμμένο, κρύο και αδιάφορο χώρο.

Ενισχύοντας, σ’ ένα διαδραστικό κοινωνικό πλαίσιο την αμφίδρομη σχέση Αστυνομίας – τοπικής κοινωνίας, σε μια εποχή που τη χαλάρωση των συνεκτικών δεσμών μεταξύ των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, συνεπεία της επίπλαστης εικονικής οικονομικής ευδαιμονίας του παρελθόντος έχει σήμερα διαδεχτεί η απορρέουσα από τη δημοσιονομική κρίση ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αντιστρέψουν την κατάσταση και θα δημιουργήσουν νέους δεσμούς, δίκτυα συνοχής και αλληλεγγύης, νέα δυναμική και κατ’ επέκταση νέα προοπτική στην κοινωνία, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο εθνικό επίπεδο.

Είμαι, λοιπόν, βέβαιος πως πολύ σύντομα το Νυμφαίο θα αποτελέσει τον πλέον δημοφιλή προορισμό για το προσωπικό της ευρύτερης , πολυπληθούς, αστυνομικής οικογένειας.

Γιατί αν κάποιος μπορεί να εκτιμήσει περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλο αυτά που προσφέρει το Νυμφαίο αυτός είναι ο αστυνομικός• ο άνθρωπος που η φύση της δουλειάς του και οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί καθημερινά καθιστούν όχι απλώς επιθυμητά αλλά πολύτιμα και αναγκαία τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια μικρή, ολιγοήμερη, έστω, «απόδραση» στην όμορφη και φιλόξενη αυτή γωνιά• στο Νυμφαίο.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να ευχαριστήσω•

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak003.jpg

- καταρχήν τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την καθοριστική τους συμβολή, καθώς χωρίς αυτήν η δημιουργία του ξενώνα δεν θα ήταν δυνατή,

- το δήμαρχο του δήμου Αμυνταίου για τη στήριξη της προσπάθειάς μας,

- τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας, του Νυμφαίου, για τη ζεστή υποδοχή αυτής της πρωτοβουλίας,

και να συστήσω στους συναδέλφους μου αστυνομικούς και ιδίως σ’ εκείνους που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχουν η Ελληνική Αστυνομία, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών και η φιλόξενη τοπική κοινωνία του Νυμφαίου.

Σας ευχαριστώ»

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμυνταίου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Νομού Φλώρινας Ιωάννης Αντωνιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Απόστολος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νυμφαίου Δημήτριος Οικονομίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( I . P . A .) Γεώργιος Κατσαρόπουλος καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Τμημάτων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( I . P . A .).

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, Αστυνομικός Διευθυντής Θεολόγος Τσακίρης.

Πριν τα εγκαίνια, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας, όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής της, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Παλιογιάννης.

Εκεί συναντήθηκαν με Αξιωματικούς και προσωπικό των Υπηρεσιών της οικείας Διεύθυνσης, καθώς και με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φλώρινας και της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προχθές ( Πέμπτη 11 Μαΐου) , επισκέφτηκε διαδοχικά τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Καβάλας και Καστοριάς, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις και επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνδικαλιστικούς Φορείς.

Ειδικότερα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, επισκέφτηκε αρχικά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, όπου συναντήθηκε με το Διευθυντή της Ταξίαρχο Γεώργιο Γκράνα και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Σιμούδη.

Ακολούθως, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στις συστεγαζόμενες με την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, αστυνομικές Υπηρεσίες.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak014.jpg

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς, όπου τον υποδέχτηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Διευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης.

Ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς και το προσωπικό των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης και ακολούθησαν συναντήσεις του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( I . P . A .) του νομού Καστοριάς.

Σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για διάφορα θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείριση τους.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak006.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak005.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2017/photos2017/13052017episkepsiarxhgoydytmak004.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis