ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μέσα από δάση και ποτάμια μετέφεραν οι αστυνομικοί το κατασχεμένο χασίς

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μέσα από δάση και ποτάμια μετέφεραν οι αστυνομικοί το κατασχεμένο χασίς

Στην πλάτη τους μετέφεραν επί χιλιόμετρα μέσα σε δάσος και σε ποτάμια οι αστυνομικοί τα κατασχεμένα δενδρύλια κάνναβης, από φυτεία που είχαν μόλις εντοπίσει στην Αιγιαλεία.

Η φυτεία βρισκόταν μέσα σε δάσος κοντά στον ποταμό Σελινούντα και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών χρειάστηκε να περπατήσουν απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων, μέσα στην ιδιαίτερα δύσβατη και απόκρημνη περιοχή.

Συνολικά στην φυτεία εντόπισαν 750 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία χρειάστηκε να μεταφέρουν στην πλάτη τους, καθώς ούτε το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να προσεγγίσει το δύσβατο σημείο, λόγω και των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, «το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του 1.100.000 ευρώ», ενώ η φυτεία είχε έκταση πάνω από τρία στρέμματα και είχε διάφορες βαθμίδες.

Τελικά, μετά από καταδίωξη μέσα στο δάσος, συνελήφθη ένας 35χρονος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο Αλβανοί. 

Ο 35χρονος και οι δύο συνεργοί του, είχαν φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα και είχαν αναπτύξει υπέργειο λάστιχο ποτίσματος, μήκους 200 μέτρων, ώστε να αντλούν νερό από κοντινή πηγή.

  

protothema.gr