Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:10 | 01/09/2016

Με 26 Σμηνίες Διοικητικούς ενισχύθηκε από σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, μετά την ορκωμοσία και αποφοίτησή τους από τη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Η ορκωμοσία τους πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΣΥΔ, στην Αεροπορική Βάση ΣΕΔΕΣ, στη Θεσσαλονίκη και τα πτυχία αποφοιτήσεως στους 26 νέους Σμηνίες επέδωσε Αρχηγός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ. Νικόδημος, ο Γενικός Πρόξενος Κύπρου, Αντώνιος Μανδρίτης, ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ) Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος, αντιπροσωπείες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι αξιωματικοί της ΠΑ, εκπρόσωποι των πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σμηνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο οι σημερινές τρεις ξεχωριστές σχολές υπαξιωματικών της ΠΑ (ασφαλώς μοναδικό φαινόμενο), ήτοι η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), πρόκειται να ενοποιηθούν σε μία, ενιαία, με την ονομασία Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας, θα είναι τριετούς φοιτήσεως με πρώτη νέα τάξη εισαγωγής, συμφώνως με τον νόμο, το Ακαδημαϊκό έτος 2017-18και θα εδρεύει πλέον στην Αθήνα, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ, στις εγκαταστάσεις της σημερινής ΣΤΥΑ, από την οποία θα βγαίνουν υπαξιωματικοί της ΠΑ όλων των ειδικοτήτων.

Λ.Σ.Μ.  

 

www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis