Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 17/12/2016

Τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και περιπολικά αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που καλούνται με αυτοκίνητα- σαράβαλα και ασυντήρητες μηχανές να καταδιώξουν επικίνδυνους κακοποιούς. Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newpost βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η πολιτεία έχει αφήσει τους αστυνομικούς στη μοίρα τους.

Χωρίς ασυρμάτους, με χαλασμένα περιπολικά και ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό καλούνται οι αστυνομικοί να κυνηγήσουν το έγκλημα, δίνοντας καθημερινό αγώνα για την προστασία των πολιτών με την πολιτεία παντελώς απούσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο ειδικών φρουρών μετά την αιματηρή ληστεία στην αλλαντοβιομηχανία στην Κηφισιά και τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, «Έχουμε κουραστεί να καταγελούμε το τριτοκοσμικό και επικίνδυνο σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ χωρίς καμία ανταπόκριση. Έχουμε κουραστεί καιρό τώρα να ακούμε υποσχέσεις για την αντικατάσταση του με σύγχρονο εφάμιλλο της τεχνολογία σύστημα διαβιβάσεων» .

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newpost, παρουσιάζεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ο απαρχαιωμένος στόλος των περιπολικών και οι παροπλισμένες λόγω υποχρηματοδότησης μοτοσυκλέτες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί δεν έχουν λάβει κονδύλι για την ανανέωση των στολών τους από το 2010, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανταλλάσσουν κράνη μεταξύ τους καθώς δεν τους παρέχονται από την υπηρεσία!

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συντηρούν τις μοτοσυκλέτες από την τσέπη τους πληρώνοντας για λάδια, τακάκια φρένων και μπουζιά. Από τις 1255 μοτοσυκλέτες που διαθέτει η ομάδα ΔΙΑΣ οι 625 είναι μη λειτουργικές, μια στις 2 δηλαδή είναι ακινητοποιημένη.

Τραγική είναι εικόνα και στα περιπολικά καθώς από τα συνολικά 13.000 οχήματα, τα 6.000 δεν λειτουργούν, ουσιαστικά δουλεύουν 4 στα δέκα περιπολικά.

Μάλιστα στην Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί τοποθετούν κουβάδες προκειμένου να συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό που μπαίνει στα λεωφορεία.

Θέση για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ πήρε και ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά από συνάντηση με το προεδρείο των ειδικών φρουρών πως « Η έξαρση της εγκληματικότητας και η έλλειψη προσωπικού έχουν επιβαρύνει ιδιαιτέρως το έργο των οργάνων της τάξης, που καλούνται να πατάξουν το οργανωμένο έγκλημα χωρίς αποτελεσματική ενδοεπικοινωνία, με “προβληματικούς” ασυρμάτους.

Οι αστυνομικοί εκτός από την αγορά όπλου και αλεξίσφαιρου με δικά τους έξοδα, πλέον καλούνται ουσιαστικά να στηρίξουν τα υπηρεσιακά μέσα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να αρκείται στα λόγια και τις υποσχέσεις.

    

του Μιχάλη Τεζάρη

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis