Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 02/10/2017

Στην τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων της 19ης εκπαιδευτικής σειράς 2015-2017 που πραγματοποιήθηκε χθες (01-10-2017), στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου κατά την οποία ονομάστηκαν 78 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος.

Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες, απένειμαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνιος Ρουτζάκης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Υπολοχαγός Γεώργιος Καραπιδάκης, ως εκπρόσωπος του 547 ΑΜ/Τ.Π, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Πύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απονομή πτυχίων στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στις τελετές ακόμη παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη δυσκολία του έργου που τους ανατίθεται, καθώς οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωση τους να διατηρήσουν στη νέα τους πορεία, την ηθική, την εντιμότητα, την αποφασιστικότητα και το θάρρος.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis