Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:33 | 26/10/2018

Η "ελληνική λεβεντιά" παρουσιάζεται σε έκθεση φωτογραφίας στην Πολωνία από 1 έως 2 Δεκεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα η North Events και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “Ερμής”, διοργανώνουν και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ, με θέμα "Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών" στο Stadion PGE Narodowy της Βαρσοβίας.

Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας Πολωνίας και τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία.

[custom:google-ads]

Στην έκθεση μέσα από τον φακό της η φωτογράφος, καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, τη δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Αποτελείται από έξι βασικά έργα, σε φυσικό μέγεθος εύζωνα 2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται με μαρτυρίες ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Στην έκθεση ο εύζωνας «ταυτίζεται» με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Πρόκειται για την 11η ατομική έκθεση της Δήμητρας Χατζηαδάμ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Βαρσοβία, ενώ αρχικά εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα.

Στόχος της φωτογράφου είναι η έκθεση να συνεχίσει το ταξίδι της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ομογένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis