Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:58 | 01/06/2018

Η απάντηση του Λεωνίδα στον Ξέρξη που ράφτηκε στην στολή Γάλλου αστυνομικού, προκάλεσε κύματα αντιδράσεων, με πολλούς να κάνουν λόγο για σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις.

[custom:google-ads]

Η απόφαση ενός άντρα των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας να ράψει πάνω στην στολή του το φημισμένο ρητό του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα «Μολών λαβέ», τον έβαλε σε μπελάδες, καθώς η υπηρεσία του τον καλεί να απολογηθεί για την πράξη του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος αστυνομικός των CRS (σώμα αντίστοιχο με τα ΜΑΤ) εμφανίστηκε σε διάφορες φωτογραφίες με το απόφθεγμα του Λεωνίδα ραμμένο στην στολή του, πράγμα που απαγορεύεται από την γαλλική νομοθεσία, καθώς εμπίπτει στην απαγορεύση διάδοσης μηνυμάτων με πολιτικό περιεχόμενο.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον εν λόγω αστυνομικό για σχέσεις με ακροδεξιές ομάδες κι οργανώσεις, καθώς τον τελευταίο καιρό η απάντηση του βασιλιά Λεωνίδα στον Ξέρξη κατά τη διάρκεια της μάχης των Θερμοπυλών έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής κι αναπαραγωγής από εθνικιστικούς κύκλους αλλά κι από το κίνημα υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, το οποίο σχεδιάζει να βγάλει επετειακό αυτόματο όπλο, πάνω στο οποίο θα είναι χαραγμένη η φράση του Λεωνίδα.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο και με το καταστατικό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων θεωρείται παράνομη η αναγραφή μηνύματος ή συμβόλου που συνδέεται με πολιτική ή οικονομική κίνηση στην στολή του σώματος. 

Το ζήτημα έφτασε μέχρι τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό, ενώ σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η προβλεπόμενη ποινή στον άντρα των CRS φθάνει μέχρι την επίπληξη.

Πηγή: gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis