Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:30 | 22/10/2018

Το... άνοιγμα γραφείου από τον «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή έχει βαθύτερες προεκτάσεις και δείχνει την πρόθεση των ηγετικών μελών της αναρχικής ομάδας να ελέγξουν την κατάσταση σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, χώρους που λόγου του άβατου δεν έχει καμία πρόσβαση η Αστυνομία.

[custom:google-ads]

 

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις του «Ρουβίκωνα» τους τελευταίους μήνες, πέραν των καταδρομικών ενεργειών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασπίδα-ρομπότ της SWAT δέχεται 1000 σφαίρες και δεν καταλαβαίνει τίποτα! [ΒΙΝΤΕΟ]


Η μεγάλη ανησυχία είναι το παράδειγμα της Φιλοσοφικής Σχολής να ανοίξει τον δρόμο για ανάλογες κινήσεις και σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές. Και μπορεί επισήμως ο λόγος να είναι περιπτώσεις όπως του επονομαζόμενου καθηγητή «Φακελάκη», στην πράξη όμως στόχος είναι μπει ο «Ρουβίκωνας» στο φοιτητικό κίνημα και -γιατί όχι;- να στρατολογήσει και νέα μέλη για τις τάξεις του.

Ανησυχία εκφράζει και η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η αναρχική συλλογικότητα έχει δείξει μέχρι σήμερα πως... αντιδρά όταν νιώθει ότι υπάρχει αδικία. Πράγματι, όπως σε κάθε επαγγελματική ομάδα, έτσι και στον κλάδο των καθηγητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ίσως να υπάρχουν άτομο που δεν θα έπρεπε να είναι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ο «Ρουβίκωνας» να αναλάβει ρόλο... χωροφύλακα εντός ΤΕΙ και ΑΕΙ. Τι θα συμβεί δηλαδή εάν ένα φοιτητής νιώσει αδικημένος π.χ. από μία βαθμολογία και απευθυνθεί στο... γραφείο της αναρχικής ομάδα στη Σχολή;

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το «άνοιγμα» που επιχειρείται από πλευράς «Ρουβίκωνα», ενώ πρόσφατα μοιράστηκε σε πολίτες και πολιτικό κείμενο.

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis