Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:45 | 16/05/2018

 

Ανησυχία προκαλεί στην Ελληνική Αστυνομία η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρα μας.

Αστυνομικοί εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να εκδηλωθούν ακτιβιστικές ή ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες σε στόχους ισραηλινού και αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Τρία εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη λειτουργίας της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, οι ομάδες ένστολης αστυνόμευσης πήραν εντολή για πιο αυστηρή επιτήρηση εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τη διπλωματική αντιπροσωπεία των δύο χωρών όπως επίσης και επιχειρήσεις αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων.

Μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Κυριακή και στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 50 Παλαιστινίους, τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. εντάθηκαν. Από το βράδυ της Δευτέρας, η ΓΑΔΑ έχει θέσει σε ισχύ μέτρα αυξημένης επιτήρησης στόχων ενώ η υποδιευθυνση Κρατικής Ασφάλειας κυρίως όμως η Αντιτρομοκρατική έχουν ενεργοποιήσει τα δίκτυα συλλογής πληροφοριών προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. 

[custom:google-ads]

Αντικείμενο ενδιαφέροντος αποτελούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Αθήνα χωρίς πάντως μέχρι χθες τα μέλη της, που μετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις, να έχουν εκδηλώσει πρόθεση να προβούν σε  πιο επιθετικές δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ επίκειτο η έκδοση διαταγής από την ηγεσία της ΓΑΔΑ για αύξηση του ήδη μεγάλου αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για τη φρούριση των πρεσβειών ΗΠΑ και Ισραήλ καθώς και στόχων, που συνδέονται με τις δύο αυτές χώρες. 

Νέα κατάληψη στα Εξάρχεια

Στο μεταξύ, ένα ακόμα ακατοίκητο κτίριο στην περιοχή των Εξαρχείων κατέλαβαν χθες άτομα που , σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ανήκουν στον ευρύτερο αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. Μεσημεριανές ώρες περίπου 20 άτομα παραβίασαν πόρτα ακινήτου στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα και προχώρησαν στην κατάληψή του. Μερικές μόλις εβδομάδες νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία είχε προσπαθήσει να εκκενώσει κατειλημμένα κτίρια στα Εξάρχεια και τοωκέντρο της Αθήνας, δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σε κλοιό και το Λαϊκό Νοσοκομείο

Σε κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον φόβο «παρέμβασης» μελών του «Ρουβίκωνα». Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η εμπλοκή νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα έχουν καταστήσει το Λαϊκό Νοσοκομείο υπαριθμό ένα στόχο της αναρχικής ομάδας. Στη φύλαξή του μετείχαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα 2 Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) , μεγάλος αριθμός δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και αστυνομικοί με πολιτικά. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πηγή:kathimerini.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis