Φόβοι για νέα γενιά «αντάρτικου πόλης»

Φόβοι για νέα γενιά «αντάρτικου πόλης»

Προσπάθεια δημιουργίας της όγδοης γενιάς «αντάρτικου πόλης» – μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» – βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία των ένοπλων αναρχικών Κώστα Σακκά, 35 ετών, και Γιάννη Δημητράκη, 41 ετών, στην προσπάθεια ληστείας χρηματαποστολής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη!

Με σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει προετοιμασία για αγορά όπλων με στόχο νέες ένοπλες επιθέσεις με την αναμενόμενη ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία! Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει σε «κλοιό» έξι-επτά άτομα που εκτιμά ότι σχετίζονται κυρίως με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που μπορεί να αναβαθμίσει τη δράση της, ενώ δεν αποκλείει τη δημιουργία νέων ένοπλων ομάδων. Με δείγματα ότι πάλι επιχειρείται σύμπτυξη ενόπλων, ίσως και με τη συμμετοχή ποινικών, με εκείνη που καταγράφηκε την περίοδο 2012-2015 με τους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τί σκέφτεσαι πριν πας για δουλειά...

Ευνοϊκές  καταθέσεις

Στα καταλύματα των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και τζάκετ με λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ,, ενώ εντοπίστηκαν περίπου τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 20 στικάκια και 15 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM που ήδη εξετάζονται από τους αστυνομικούς. Επιπλέον στελέχη των διωκτικών αρχών αλλά και πολιτικοί παράγοντες βλέπουν με ιδιαίτερη ανησυχία την κινητικότητα που υπάρχει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εκφράζονται φόβοι ότι κάποιοι από τους αναρχικούς που θα αποφυλακιστούν το επόμενο δίμηνο, και με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, ίσως πάλι δημιουργήσουν οργανώσεις «θυγατρικές» των «Πυρήνων» ή και νέες ένοπλες ομάδες που θα προκαλέσουν περαιτέρω αναστάτωση. Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε ευνοϊκές καταθέσεις ώστε να μη δημιουργηθούν κωλύματα στην αποφυλάκιση ορισμένων αναρχικών που αντιμετώπισαν ξαφνικά νέα κατηγορία για «στάση στις φυλακές» για το ζήτημα παλαιότερης μεταγωγής συντρόφου τους. Μάλιστα στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην  ιστοσελίδα tovima.gr