Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:27 | 24/06/2015

Σε κλοιό τρόμου βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Αρχές ασφαλείας, εκδίδοντας κατεπείγουσες διαταγές για φύλαξη κτιρίων και προστασία ανθρώπινων στόχων, καθώς φοβούνται γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Τα «Παραπολιτικά» παρουσιάζουν απόρρητη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με ημερομηνία 17/6/2015, προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, με το οποίο για πρώτη φορά ενισχύεται η φρούρηση κτιρίων, όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στην Καλλιθέα, και του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οδό Αμερικής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ζητείται επίσης «η ανελλιπής εντατικοποίηση των ήδη λαμβανομένων μέτρων προστασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου» στις εγκαταστάσεις της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βασιλίσσης Σοφίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αμαλίας, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στα κεντρικά των πολιτικών κομμάτων, στις πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ιταλίας, στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και σε τρία κεντρικά ξενοδοχεία -σε αυτά κατά καιρούς κατέλυαν μέλη της τρόικας και των τεχνικών κλιμακίων, ενώ κατά πληροφορίες έχουν γίνει κρατήσεις, για τουριστικούς -όπως λένε - λόγους, από επενδυτικούς παράγοντες του εξωτερικού, συνδεόμενους με κερδοσκοπικά funds.

 

Το γραφείο του πρωθυπουργού επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στους λεγόμενους «οικονομικούς στόχους», καθώς, αν πληγούν νευραλγικές υπηρεσίες συναλλαγών και διακίνησης ρευστού, υπάρχει άμεσος κίνδυνος αδυναμίας αντιμετώπισης οποιουδήποτε αιφνίδιου πιστωτικού γεγονότος.

Μηνύματα από την ΕΥΠ
 
Ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, μεταβαίνει καθημερινώς στο Μαξίμου με «ραπόρτα» από τις κινήσεις διαφόρων πρεσβειών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Παράλληλα, αυξήθηκαν τα κλιμάκια των στελεχών της ΕΥΠ που «περιπολούν» σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά και ενισχύθηκε η συνεργασία με τους αξιωματικούς ειδικών τηλεπικοινωνιακών καθηκόντων του Στρατού και του Ναυτικού. Από τις έως τώρα έρευνες έχουν προκύψει αρκετά στοιχεία, άγνωστα μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών, για λόγους ασφαλείας. Διαβαθμισμένη πρόσβαση σε όλα, αν και δεν συνηθίζεται, έχουν μόνο ο κ. Τσίπρας, 2-3 συνεργάτες του και, κατά πληροφορίες, ένα ακόμη πρόσωπο από τα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας, με εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων, διεθνείς επαφές και επιστημονική επάρκεια.

http://www.nocomments.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis