Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:57 | 29/08/2015

Οι αναρριχητές-διαρρήκτες φαίνεται να επανήλθαν στη ... "δράση" στην Πάτρα.

Ολοένα και περισσότερα περιστατικά καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων δεν κλείνουν τα παράθυρα για να έχουν δροσιά. Αυτό προκαλεί τους δράστες οι οποίοι όμως παρόλα αυτά φαίνεται να ξέρουν που "χτυπάνε" και να μην ανεβαίνουν ακόμη και σε 4ο και 5ο όροφο πολυκατοικίας αν πρώτα δεν έχουν "στοχεύσει" κάπου συγκεκριμένα.

Αυτό ανησυχεί τις αρχές κυρίως σε περιπτώσεις ηλικιωμέων που μένουν μόνοι τους, καθώς οι αναρριχητές - διαρρήκτες "χτυπούν" τις ώρες που είναι μέσα οι ιδιοκτήτες. 

Οι δράστες βρίσκουν πολλούς τρόπους για να αναρριχηθούν. Από δέντρα, σκαλωσιές, ακόμη και λούκια υδρορροών χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο. 

Μια χαρακτηριστική περίιπτωση είναι αυτή που δράστες αναρριχήθηκαν στον 2ο όροφο πολυκατοικίας για να κλέψουν ένα ποδήλατο!

Συνήθως τους περιμένει κάποιος τσιλιαδόρος, ενώ επιλέγουν να φύγουν από το διαμέρισμα από τις εσωτερικές σκάλες ανοίγοντας την εξώπορτα του σπιτιού σαν ... κύριοι. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για αλλοδαπούς. 

Το τελευταία περιστατικό στην οδό Σολωμού όπως έγραψε με ντοκουμέντα το tempo24.gr, έχει αναστατώσει τους πολίτες, οι οποίοι έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εργασιών ανακατασκευής στις πολυκατοικίες τους. Ενώ αναγκάζονται κάθε βράδυ να κλειδώνουν πόρτες παράθυρα ακόμη και στον 6ο όροφο της πολυκατοικίας!

 

http://www.tempo24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis