Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 02/05/2017

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την ολιγόλεπτη απολογία του, ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που σκότωσε την κόρη του, Στέλλα, και στη συνέχεια πέταξε τη σωρό της σε κάδο απορριμάτων.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο κατ' ομολογίαν παιδοκτόνος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το ειδεχθές έγκλημα. Ο ίδιος πέρασε το ανακριτικό κατώφλι λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, κάτω από τις αποδοκιμασίες πολιτών και παρέμεινε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας για λιγότερο από μισή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέσθηκε την προανακριτική του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές ενώ επανέφερε τον ισχυρισμό του περί ψυχιατρικών προβλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε υποστηρίξει  πως από τις φωνές και τα κλάματα της μικρής, η οποία δεν επιθυμούσε να κάνει μπάνιο, οδηγήθηκε στο να τη σφίξει στο στήθος του με αποτέλεσμα το κορίτσι να πεθάνει. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, μετέφερε σε τρεις μεγάλες σακούλες το παιδί και το πέταξε σε κάδο απορριμάτων. Μάλιστα, μίλησε για "κακιά στιγμή" υποστηρίζοντας πως το φονικό έγινε "κατά λάθος". Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και το πλημμέλημα της περιύβρισης νεκρού.

Παράλληλα, η μητέρα της μικρής Στέλλας και σύζυγος του κατηγορούμενου δήλωσε σήμερα παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον των δικαστικών αρχών. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε σχετικά πως η μητέρα αισθάνεται πλέον οργή για τον παιδοκτόνο, ενώ σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο τόνισε : "τόση μεθοδικότητα χωρίς να είναι σχεδιασμένο, τι να πω μπράβο".
 

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis