Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 22/07/2016

Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό στα καταστήματα κράτησης της χώρας και επισφαλείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους κρατουμένους καταγγέλλει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ). Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών διαμαρτύρονται για τις συνθήκες περίθαλψης των κρατουμένων αλλά και εκείνες της εργασίας των νοσηλευτών και ζητούν από τους αρμόδιους να επιληφθούν του σημαντικού αυτού θέματος.
 
«Στην πλειονότητα των καταστημάτων κράτησης οι φύλακες αναγκάζονται να εκτελούν χρέη νοσηλευτή, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό. Η εξυπηρέτηση όλων των κρατουμένων σε 24ωρη βάση από νοσηλευτές είναι αδύνατη, ιδίως κατά τη νύχτα, όπου σε κάποιες φυλακές συμβαίνει να μην υπάρχει καν νοσηλευτής και φύλακες να καλούνται να προβούν σε επείγουσες νοσηλευτικές πράξεις ή ακόμα και σε ιατρική διάγνωση της κατάστασης, με όσους κινδύνους αυτή η πρακτική συνεπάγεται, ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή. Πιθανό είναι δε, αυτή η έλλειψη να γίνει αντικείμενο «εκμετάλλευσης» από κρατούμενους που θα προσποιηθούν τους ασθενείς με σκοπό την απόδραση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΝΕ.      
 
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, ως το επαγγελματικό επιμελητήριο των Νοσηλευτών, ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας όπως- έκαστος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του- προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την επίλυση των προβλημάτων και δια της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης των κρατουμένων και εργασίας των υπαλλήλων.

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis