Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 15/12/2020

Οι αστυνομικοί της Αλαμπάμα δέχονται έντονες επικρίσεις για την κοινοποίηση της φωτογραφίας ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου στολισμένου με φωτογραφίες συλληφθέντων.

[custom:google-ads]

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο facebook συνοδευόμενη από τη λεζάντα: «Διακοσμήσαμε το δέντρο μας με THUGSHOTS (σ.σ. σύμπτυξη του thug, που σημαίνει κακοποιός, και του mugshot, που είναι η φωτογραφία από τη σύλληψη) για να δείξουμε πόσα κακοποιά στοιχεία έχουμε βγάλει από τους δρόμους φέτος!»

Περισσότερα από 14.000 άτομα σχολίασαν την ανάρτηση. Τα σχόλια ήταν τόσο υποστηρικτικά όσο και επικριτικά.

Η Τζατούν Μπόσμπι από την Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών της Αλαμπάμα τόνισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν συνελληφθεί για εγκλήματα αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες. «Χρειάζονται τη βοήθεια και τη φροντίδα της κοινότητας, όχι την ανοιχτή περιφρόνηση από τις αρχές» υπογράμμισε.

Η εκπρόσωπος του σερίφη, Λόρι Μάιλς είπε ότι η ανάρτηση είχε ως σκοπό να δείξει πώς η συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της κοινότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση εγκλημάτων. Προσέθεσε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες απεικονίζουν άτομα που παραβιάζουν επανειλημμένα τον νόμο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis