Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:12 | 28/05/2017

"Το νέο μισθολόγιο είναι πλέον γεγονος.

Ευτυχως "σωθηκαν τα πενθήμερα και η στρατιωτική θητεία".

Απο την άλλη όμως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει διακριση μεταξύ μαχιμου και μη, με την χορηγία κάποιου επιδόματος, πράγμα που πλέον εάν γίνει στο μέλλον θα πάρει αρκετά χρόνια.

Βασικη διαπίστωση είναι ότι το μισθολόγιο μοιάζει αρκετά με εκείνο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι κρατάμε τις ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Δηλαδη μειώνεται το εισόδημα με το νέο μισθολόγιο με βάση το παλιό αλλά παραμένει το ίδιο με την προσωπική διαφορά.Υπαρχει άνοιγμα ψαλίδας μεταξύ υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων.Αυτοι που θίγονται περισσότερο ειναι οι Αρχιφύλακες ΜΠΣ και οι Αστυφύλακες οι οποίοι έχουν ως δέκα έτη έχουν μια μείωση από 50 έως 160€ (Ως προσωπική διαφορά θα συνεχίσουν να παίρνουν το ίδιο μισθό) οι μεν πρώτοι με την συμπλήρωση 29 ετών δεν ξαναπαίρνουν άλλη αύξηση!!!Επισης οι Υ/Α με τα χρόνια όταν συμπληρώσουν 32 παίρνουν μια αυξηση30-40€ η οποία είναι η τελευταία.

Οι δε αστυφύλακες πρέπει να γίνουν υπαρχιφυλακες για να δουν αύξηση στον μισθό τους.Αυτο σημαίνει ότι για αρκετά χρόνια δεν θα δουν αύξηση.

Οσοι έχουν 10 με 25 χρόνια υπηρεσιας θα δουν από -70 έως + 15 € στο μισθό τους.Αυτο σημαίνει ότι θα δουν πραγματική αύξηση μετά από δυο τρία χρόνια.Αλλη επίπτωση είναι η αύξηση στις κρατησεις σε όλους για τα ταμεία, ευτυχώς όμως δεν έχουν μεγάλη διαφορά κυμαίνονται ανάμεσα 8-25 €.Αλλη αδικία είναι ότι οι αξιωματικοί του ΤΕΜΑ μπήκαν στην Β κατηγορία και όχι στην Α.

Αλλη οικονομική μείωση είναι όταν κάποιος συνάδελφος παίρνει βαθμό δηλαδή π.χ.οταν γίνεται από αστυφύλακας -υπαρχιφυλακας επειδή γίνονται κρατησεις για την βαθμολογική προαγωγή βάση του βασικού μισθού που πλέον είναι μεγαλυτερος άρα θα υπάρχουν μεγαλύτερες κρατησεις, αφορά κυρίως όσους ανήκουν στα ταμεία χωροφυλακής.

Οι νεοεισερχόμενοι θα έχουν μισθούς πείνας αφού για αυτούς δεν υπάρχει προσωπική διαφορά.Επιπτωση θα υπάρχει στο εφάπαξ λόγω ότι η προσωπική διαφορά δεν λαμβάνεται σαν μισθός.

Ομοιως από 1/1/2019 θα υπάρχει μικρή επίπτωση από την μείωση του αφορολόγητου.

ΟΛΟΙ χάνουμε ότι αύξηση ήταν να πάρουμε τα επόμενα χρόνια με το παλιό μισθολόγιο ( βασικό + χρονοεπίδομα).Για να γίνει κάπως δικαιότερο το μισθολόγιο πρέπει να θεσπιστούν 2 κλιμάκια για τους συναδελφους που έχουν πολλά χρόνια ή να γίνει νέο βαθμολόγιο που να προβλέπει βαθμολογική εξέλιξη για τους χαμηλόβαθμους."

** Το ανωτέρω κείεμνο αναρτήθηκε στη σελίδα στο fb ΜΑΧΙΜΟΙ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis