Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:02 | 21/07/2015

Τρέχουν και δεν φτάνουν... οι 37 εκατομμύρια χρήστες της ιστοσελίδας γνωριμιών για παντρεμένους, Ashley Madison, η οποία έπεσε θύμα ομάδας χάκερ.

Οι χάκερς απειλούν τώρα να τα «βγάλουν όλα στην φόρα» καθώς έχουν στην κατοχή τους τα πραγματικά ονόματα των χρηστών, γυμνές φωτογραφίες τους και στοιχεία οικονομικών συναλλαγών μαζί με... πικάντικες λεπτομέρειες, όπως μεταδίδει το δίκτυο RT.

Screenshot from www.ashleymadison.com

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η ομάδα χάκερ Impact Team («Ομάδα Επίδρασης»). Σε ένα μανιφέστο που δημοσίευσαν μαζί με τα κλεμμένα δεδομένα, ανέφεραν ότι αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τα στοιχεία των χρηστών σαν απάντηση στα ψέματα της Avid Life Media (ALM είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει το κοινωνικό δίκτυο Ashley Madison) που χρεώνει τους πελάτες της με 19 δολάρια για την πλήρη διαγραφή προφίλ τους.

sss1

Η The Impact Team δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό «πλήρης διαγραφή» δεν διαγράφει στην πραγματικότητα τα προφίλ των χρηστών, όπως διαφημίζεται από την εταιρεία. Η ALM από αυτό μόνο το χαρακτηριστικό φέρεται να κέρδισε γύρω στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Οι χρήστες σχεδόν πάντα πληρώνουν με πιστωτική κάρτα και οι λεπτομέρειες των αγορών τους δεν διαγράφονται, όπως υπόσχεται η εταιρεία. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν το πραγματικό όνομα και τη διεύθυνση, οι οποίες είναι ασφαλώς οι πιο σημαντικές πληροφορίες που θέλουν οι χρήστες να διαγραφούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALM Noel Biderman, δήλωσε ότι η εταιρεία ερευνά το περιστατικό και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι το hack προέρχεται από κάποιον που είχε πρόσβαση στα δίκτυα τους.

«Ζητούμε συγγνώμη για την απρόκλητη και εγκληματική εισβολή στις πληροφορίες των πελατών μας», δήλωσε.
Το σλόγκαν της γνωστής ιστοσελίδας ήταν «η ζωή είναι μικρή, βρες μια σχέση»...

xa

 

http://www.newmoney.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis