Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:04 | 23/05/2019

Ηλεκτρονική επίθεση από μια ομάδα χάκερ έχει δεχτεί εδώ και λίγο καιρό η Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη να βρίσκεται σε αδράνεια.

Σύμφωνα με το futurism.com, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, εγκληματίες του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας ένα κακόβουλο λογισμικό ονόματι RobinHood, πήραν τον έλεγχο περίπου 10.000 υπολογιστών των κατοίκων της Βαλτιμόρης, χρησιμοποιώντας λογισμικό «ομηρείας». Οι χάκερ υποστήριξαν ότι δεν θα «ελευθερώσουν» τους υπολογιστές, εάν δεν λάβουν bitcoins αξίας 100.000 δολαρίων από την πόλη. Φυσικά, οι αρχές αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το συγκεκριμένο αίτημα.

Ωστόσο, επειδή η πόλη δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αναγκαστικά έπρεπε να θέσει μεγάλο μέρος του δικτύου «εκτός σύνδεσης».

Η επίθεση, όπως είναι λογικό, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς τόσο εκείνοι, όσο και οι υπηρεσίες δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα της χρήσης mail, χρησιμοποιείται το παραδοσιακό ταχυδρομείο ακόμα και για τις απλούστερες επικοινωνίες.

[custom:google-ads]

Αυτή τη στιγμή, κανένας στην Βαλτιμόρη δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, και σύμφωνα με τον δήμαρχο Bernard C. “Jack” Young, «αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο καιρό».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε: «Εστιάζουμε στο να ανακτήσουμε τις σημαντικές υπηρεσίες του Διαδικτύου και να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα διασφαλίζει ότι θα υπάρχει ασφάλεια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κάποιες υπηρεσίες θα αρχίσουν να επανέρχονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να χρειαστεί μερικούς μήνες».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απειλεί με νέες επιθέσεις για Κουφοντίνα ο Ρουβίκωνας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis