Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 18/04/2015

Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε ομάδες ενόπλων ξέσπασαν σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού, μετά από τη σύλληψη ηγετικού στελέχους μίας εκ των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή.

Ανταλλαγή πυρών και φωτιές σε δρόμους προκάλεσαν χάος σε τμήματα της πόλης Ρεϊνόσα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Οι αρχές δεν ήταν σε θέση να δώσουν απολογισμό θυμάτων, αλλά ο Guardian έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Ολα ξεκίνησαν όταν η ομοσπονδιακή αστυνομία και πεζοναύτες συνέλαβαν τον «Ελ Γκάφε», ηγετικό στέλεχος του καρτέλ του Κόλπου, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ρεϊνόσα, μια πόλη 600.000 και πλέον κατοίκων.

«Η πόλη βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Φρανσίσκο Γκαρσία Καμπέσα δε Βάκα, γερουσιαστής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος της Ρεϊνόσα. Οι αρχές της πολιτείας Ταμαουλίπας κάλεσαν μέσω Twitter τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή όπου σημειώνονται οι συγκρούσεις.

Η Ρεϊνόσα αποτελεί από πέρυσι θέατρο αιματηρών συγκρούσεων, καθώς το καρτέλ του Κόλπου και το καρτέλ Λος Σέτας μάχονται για την κυριαρχία στην περιοχή. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται εξαιτίας της βίας που σχετίζεται με τις συμμορίες στο Μεξικό τα τελευταία οκτώ χρόνια.



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis