Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 12/06/2015

Από σήμερα το πρωί έχει αρχίσει η δίκη για την άγρια δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας ψυχολογίας Οτζεκάν Ασλάν, στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, στην Ταρσό της Τουρκίας.



Η απόπειρα βιασμού, η δολοφονία και τελικά, η πυρπόληση του άψυχου σώματος της νεαρής φοιτήτριας από τον οδηγό λεωφορείου με συνεργούς τον πατέρα του και έναν φίλο του, το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, λίγο έξω από την πόλη Μερσίνα, στην ανατολική Τουρκία, είχε πυροδοτήσει διαδηλώσεις από χιλιάδες γυναίκες σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου πάνω από 1.000 δικηγόροι από κάθε σημείο της γειτονικής χώρας έχουν κάνει αίτηση να παραστούν στην πολύκροτη δίκη. Ο Alpay Antmen, επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου της Μερσίνας δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ότι 660 δικηγόροι είχαν καταθέσει αιτήσεις για να παραστούν στην σημερινή δίκη μέχρι πριν μερικές ημέρες και υπολόγιζε, ότι, λίγο πριν την ημέρα της δίκης, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000.

«Είναι αδύνατον να παραστούν όλοι αυτοί οι δικηγόροι μέσα στην δικαστική αίθουσα, κατά την ώρα της δίκης, αλλά  θα μπορούν να βρίσκονται έξω από το  κτήριο του δικαστηρίου», δήλωσε ο Antmen και συμπλήρωσε, ότι την δίκη θα παρακολουθήσουν και πολλοί εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα μέσα στο δικαστήριο έχουν μπει εκατό δικηγόροι και ενώ η δίκη συνεχίζεται, έξω από το δικαστήριο βρίσκονται σε εξέλιξη διαμαρτυρίες από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών. Τα συνθήματά τους είναι: «Δεν πενθούμε, επαναστατούμε», «Τους άντρες δολοφόνους τους προστατεύει το κράτος»...

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis