Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 09/02/2017

Στήριξη σε 100.392 παιδιά και τις οικογένειές τους προσέφερε το 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού», αριθμός που αρκεί για να αποτυπωθεί ανάγλυφα η προσφορά της οργάνωσης, που βρίσκεται στον 21ο χρόνο της λειτουργίας και, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, συνεχίζει τη δράση της.

AdTech Ad

«Συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο όραμα, την ίδια αποστολή, τις ίδιες αξίες» τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας τον απολογισμό των δράσεων του 2016, αλλά και σε μια διαδρομή δυο δεκαετιών και πλέον, στη διάρκεια των οποίων έχουν βοηθηθεί περισσότερα από 1.200.000 παιδιά.

Αυτή η βοήθεια προσφέρεται σήμερα χάρις σε 452 εξειδικευμένους επιστήμονες (από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους έως διασώστες, νοσηλευτές και παιδαγωγούς), αλλά και σε περισσότερους από 3.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι 2.461 είναι απολύτως ενεργοί. Η βοήθεια όμως προσφέρεται και χάρις στην οικονομική συνδρομή πολιτών, που με ένα sms μπορούν να ενισχύσουν την οργάνωση με 2 ευρώ, αλλά και ιδιωτικών φορέων (επιχειρήσεων, ιδρυμάτων κλπ). Αντίθετα, ισχνή είναι η συνδρομή της Πολιτείας, γεγονός για το οποίο ο Κ. Γιαννόπουλος θέλησε να εκφράσει ένα «παράπονο», όπως είπε.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, το Χαμόγελο κατάφερε να ανταποκριθεί στα αιτήματα για βοήθεια από τις 258.406 κλήσεις -708 την ημέρα- που δέχθηκε στη διάρκεια του έτους. Ανταποκρίθηκε σε διάφορους τομείς: παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες παρέμβασης σε 43.859 παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης, σε 27.900 παιδιά που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας, σε 170 παιδιά που εξαφανίστηκαν (χωρίς δυστυχώς να εντοπιστεί τελικά το ένα στα πέντε από αυτά), σε 22.724 παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Και όλα αυτά, ενώ η ανάγκη για βοήθεια αυξάνεται συνεχώς εξαιτίας της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 το «Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 23.202 παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ φέτος παρείχε τις υπηρεσίες του σε 100.392. Πρόκειται για μια ιλιγγιώδη αύξηση της τάξης του 332,69%.

«Παρουσιάσαμε αυτά τα στοιχεία, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, γιατί θέλουμε να είμαστε πιστοί στην επικοινωνία μας με τον κόσμο που μας στηρίζει» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γιαννόπουλος, μετά την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων. Και από δυνάμεις; «Συνεχίζω. Θα είμαι διαθέσιμος τα επόμενα 100 χρόνια» ήταν η απάντηση. «Πρέπει να πω όμως, ότι Χαμόγελο του Παιδιού χωρίς συλλογικές δυνάμεις και χωρίς τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου, δεν μπορεί να υπάρξει».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis