Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 22/03/2017

Δεν έκλεβαν απλώς, αλλά λεηλατούσαν και κατέστρεφαν δύο αδέλφια τσιγγάνοι, τα οποία καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε 13,5 και 11,5 χρόνια κάθειρξης. Το δικαστήριο δε μείωσε ούτε μέρα την ποινή που τους είχε επιβάλει το πρώτο δικαστήριο, ενώ η κατάθεση του αστυνομικού ήταν χαρακτηριστική για την επικινδυνότητα των δύο τσιγγάνων και τον τρόπο που δρούσαν.
Η απόφαση εξαγρίωσε την οικογένειά τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια στην αίθουσα του δικαστηρίου, να συνεχισθούν έξω από αυτή, με επιθέσεις ακόμα και κατά αστυνομικών, και να λήγουν με τους γονείς των δύο κατηγορουμένων και έναν ακόμα αδελφό τους με χειροπέδες.
 
Κλοπές σε αυτοκίνητα
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ περιέγραψε ότι τον Ιούλιο του 2014 περιπολούσαν με δύο συμβατικά οχήματα προς την Πυλία, όταν τους ενημέρωσαν ότι αυτοκίνητο με πινακίδες Άργους κινείται ύποπτα στη Φοινικούντα. Διαπίστωσαν από τις πινακίδες ότι αυτό είχε κλαπεί από το Άργος και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις. Όταν έφτασαν στη Φοινικούντα, οι κάτοικοι τους είπαν ότι κατευθύνεται προς Κορώνη.
Έπειτα από πολλά, εντόπισαν το αυτοκίνητο πάνω σε πεζοδρόμιο κοντά στην εκκλησία της Κορώνης και είδαν τρία άτομα κοντά σε άλλα αυτοκίνητα. Όταν αντιλήφθηκαν τα αυτοκίνητα, αν και ήταν συμβατικά, τα αναγνώρισαν και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι στο Χαρακοπιό έκλεψαν ένα βανάκι και στο δρόμο της Κορώνης τούς εντόπισαν.
 
Προσπάθησαν να τους εμβολίσουν
Ο αστυνομικός περιέγραψε πως οι δράστες έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και όταν τους αντιλήφθηκαν, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και κινήθηκαν προς τα πάνω τους. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ρίξουν το αυτοκίνητό τους στην άκρη του δρόμου για να αποφύγουν τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Έκαναν αναστροφή, αλλά και πάλι οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν κλοπές στη Μηλίτσα, στην Καλλιθέα και σε ένα φαρμακείο στου Χανδρινού, απ’ όπου πήραν και μια καραμπίνα. Συνεχίζοντας τις αναζητήσεις, κάποια στιγμή το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε να είναι μεταξύ των δύο συμβατικών της Αστυνομίας και στην προσπάθειά του να διαφύγει πάλι, στην περιοχή του Ριζόμυλου έπεσε πάνω σε μια μουριά. Παρά το γεγονός ότι τραυματίσθηκαν τα δύο αδέλφια που ήταν χθες κατηγορούμενα, επιχείρησαν να διαφύγουν από τα χωράφια, αλλά οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και συνελήφθη ένας ανήλικος τσιγγάνος, καθώς και η κλεμμένη καραμπίνα από το φαρμακείο.
 
Κατέστρεφαν
Ο αστυνομικός εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο τρόπος που δρούσαν ήταν εξωφρενικός, Χαρακτηριστικά, είπε ότι τα αυτοκίνητα τα άνοιγαν σαν κονσερβοκούτια, χρησιμοποιώντας πινακίδες με σήματα κυκλοφορίας και τα κατέστρεφαν μέσα-έξω. Επίσης, ότι δρούσαν επαγγελματικά. Όλοι φορούσαν κάλτσες στα χέρια για να μην αφήνουν αποτυπώματα, τις οποίες ψηλά είχαν δέσει με χαρτοταινίες για να μηδενίσουν πιθανότητες να αφήσουν βιολογικό υλικό τους από τρίχες. Μάλιστα, όταν τους έβαλαν στο ασθενοφόρο γιατί είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο, και παρά το γεγονός ότι φορούσαν χειροπέδες, έβγαλαν τις κάλτσες από τα χέρια και τις πέταξαν σε διάφορα σημεία.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι οι δράστες δεν είχαν κανέναν σεβασμό στην περιουσία των ανθρώπων που έκλεβαν και πως και ο ίδιος δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοιο πράγμα.
Ο πατέρας τους που κατέθεσε ως μάρτυρας είπε ότι έχει συνολικά 9 παιδιά και πως αυτά τα δύο μαζί με άλλο ένα έχουν μπλέξει με ναρκωτικά.
Κατά την απολογία του ο 31χρονος, ανέφερε ότι τον παρέσυρε ο αδελφός του και πως το μόνο που έκαναν ήταν η κλοπή στο φαρμακείο και σε ένα αυτοκίνητο. Είπε, δε, ότι έχει 2 παιδιά.
Το φαρμακείο και το αυτοκίνητο παραδέχτηκε και ο 36χρονος αδελφός του, λέγοντας ότι η Αστυνομία τούς φορτώνει τις άλλες κλοπές, ενώ την ίδια ημέρα είχαν πιάσει και Αλβανούς.
Το δικαστήριο τους καταδίκασε ακριβώς όπως και πρωτόδικα και από εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια.
 
Επεισόδια στα δικαστήρια
Ο πατέρας των κατηγορούμενων τσιγγάνων με το άκουσμα της απόφασης άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται ότι δε μειώθηκε η ποινή τους, ενώ ακολούθησε στις διαμαρτυρίες και η μητέρα, η οποία άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της, να βρίζει την πρόεδρο αισχρά, να καταριέται, να απειλεί και στο τέλος να πέφτει στο πάτωμα.
Η πρόεδρος έδωσε αρχικά εντολή να οδηγηθούν έξω από την αίθουσα, ενώ όταν το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει, διέταξε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.
Την ίδια στιγμή οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά ευτυχώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την αίθουσα.
Τα επεισόδια, όμως, συνεχίσθηκαν απέξω. Μετά την εντολή της προέδρου για σύλληψη του ζευγαριού, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον άντρα, ενώ η γυναίκα του είχε καθίσει στο έδαφος και αρνούνταν να σηκωθεί. Όταν ο επικεφαλής των αστυνομικών στα δικαστήρια ζήτησε να περασθούν και σε αυτή χειροπέδες, ώστε και οι δύο να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, σύμφωνα με την εντολή της προέδρου, ένας νεαρός τσιγγάνος, που- όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- ήταν γιος τους, επιτέθηκε πισώπλατα στον αστυνομικό και άρχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια.
Άμεσα, όμως, τράπηκε σε φυγή για να μην τον προλάβουν οι άλλοι αστυνομικοί και κατευθύνθηκε στην έξοδο του Δικαστικού Μεγάρου.
Για κακή του τύχη, όμως, εκείνη τη στιγμή έφταναν ενισχύσεις που είχαν κληθεί και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον «βούτηξαν στον αέρα». Πέρασαν και σε αυτόν χειροπέδες και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη

tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis