Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 14/11/2019

Στην ασφάλεια επένδυσε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, όμως αυτό που βλέπουμε είναι μία εικόνα γενικευμένης έντασης, με την αστυνομία να εισβάλλει σε κινηματόγραφους, κέντρα διασκέδασης και Πανεπιστήμια, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Αντίθετα, όπως είπε σε συνέντευξή του στο OpenTV, αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει το ΑΜΠΕ, «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την κοινωνική ειρήνη και την ομαλότητα στη χώρα, χωρίς να βλέπουμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες», για να σχολιάσει ότι τώρα «οι πολίτες δεν νιώθουν πιο ασφαλείς με αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης. Το αντίθετο συμβαίνει».
[custom:google-ads]
«Είναι άλλο η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και άλλο να επικρατεί κλίμα αστυνομοκρατίας» υπογράμμισε.

«Ο κ. Βορίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και μίλησε για το ξύλο ως αναγκαιότητα. Ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, κ. Χρυσοχοϊδης, μίλησε πριν λίγες μέρες για νέους Γρηγορόπουλους. Η ΝΔ -και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι που ρίχνει λάδι στη φωτιά», πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί την παλιά, γνωστή συνταγή: με το δόγμα "καταστολή και αυταρχισμός" προσπαθεί συστηματικά να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το προσφυγικό, όπου εκεί βρίσκεται το πραγματικό "μπάχαλο" λόγω της αναποτελεσματικότητάς της».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «η αληθινή εικόνα του δημόσιου Πανεπιστημίου δεν είναι αυτή που προβάλλεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας» και πως «η κυβέρνηση κάνει συνειδητά αυτές τις επιλογές, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας νομοθετεί προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων».

Ερωτηθείς για την υποδοχή προσφύγων στον Πειραιά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης απάντησε πως «οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μήνες, αν η κυβέρνηση δεν ολιγωρούσε». Σημείωσε δε, ότι «το 2018 και το 1ο εξάμηνο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα 30.000 άνθρωποι».

Πηγή: newsbeast.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis