Χαρακτηρισμοί και ένταση μεταξύ κατηγορούμενου και του μάρτυρα αστυνομικού στη δίκη Λεμπιδάκη

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Χαρακτηρισμοί και ένταση μεταξύ κατηγορούμενου και του μάρτυρα αστυνομικού στη δίκη Λεμπιδάκη

Ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή, για ακόμη μία φορά στην πολύκροτη δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία συνεχίζεται σήμερα, μετά από περίπου 20 μέρες.

Στην αίθουσα όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία το κλίμα είναι για ακόμη μία φορά ηλεκτρισμένο, αυτή τη φορά με αφορμή την κατάθεση αστυνομικού των ειδικών αποστολών.
 

Ο αστυνομικός περιγράφοντας τη σύλληψη του 45χρονου κατηγορούμενου, ιδιοκτήτη μπαρ στο Ρέθυμνο,  είπε ότι αυτή έγινε στο σπίτι του, την ημέρα εξιχνίασης της απαγωγής. και ότι ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του 45χρονου, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και του φώναζε ότι λέει ψέμματα.
 

Ο συνήγορός του Διονύσης Βέρρας, ζήτησε από τον αστυνομικό να περιγράψει το σπίτι του κατηγορουμένου, με τον δεύτερο να φωνάζει στον αστυνομικό: "Ορκίσου στα παιδιά σου, αν έχεις, ότι λες αλήθεια, ή είσαι στείρος, όπως στο μυαλό. Τι χρώμα έχει η πόρτα του σπιτιού μου; Λες ψέμματα".
 

Προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στην αίθουσα, η Εισαγγελέας είπε στον κατηγορούμενο ότι με τη στάση του επιβαρύνει τη θέση του, ενώ η πρόεδρος αποφάσισε ολιγόλεπτη διακοπή. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε, και διεκόπη με την παρέλευση του ωραρίου και θα συνεχιστεί αύριο στις 09.30 το πρωί.

ekriti.gr