Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:28 | 28/04/2017

«Η εικόνα σε αρκετές γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι άκρως απογοητευτική. Παραπέμπει σε τριτοκοσμική πόλη και όχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Δυστυχώς, εδώ, με ευθύνη της Πολιτείας ανθεί κάθε είδους παραβατικότητα και ανομία, ενώ το έργο των αστυνομικών γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες και συχνά χωρίς την αυτονόητη στήριξη από την κυβέρνηση, που εξακολουθεί να εθελοτυφλεί απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του κέντρου». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον κ. Χαρακόπουλο συνόδευαν ο γραμματέας του Τομέα κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο συντονιστής της Ομάδας ανθρώπινου δυναμικού, στρατηγός ε.α. κ. Δημήτριος Γεωργαντζής.

Ο κ. Χαρακόπουλος είχε εκτενή ενημέρωση από τους διοικητές των τμημάτων, παρουσία του Διευθυντή της διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών της ΕΛΑΣ και του Διευθυντή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ευθύνης τους σχετικά με την εγκληματικότητα και τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα υπήρξε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του λειτουργήματός τους.

Μάξιμος Α.Τ. Ομόνοιας

Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε, επίσης, τα εξής:

«Εμπιστευόμαστε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ και στεκόμαστε αρωγοί στο έργο τους. Η έλλειψη προσωπικού, η πολυδιάσπαση των δυνάμεων, ο απαρχαιωμένος και ελλιπής εξοπλισμός και η περιορισμένη χρηματοδότηση περιορίζουν την αστυνομία στην επιτέλεση του έργου της.

Το Α.Τ. της Ομόνοιας βρίσκεται στην καρδιά του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας και με πενιχρά μέσα προσπαθεί, με το δραματικά μειωμένο προσωπικό που διαθέτει, να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει το έργο των αστυνομικών, ιδιαίτερα σε περιοχές που ανθίζει η πάσης φύσεως μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα και να αναβαθμίσει την καρδιά της πρωτεύουσας, που είναι και καθρέφτης της χώρας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis