Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 18/12/2017

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρευρέθηκε στην Δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη Δοξολογία ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η εορτή των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε ακόμη μια φορά τα συγχαρητήριά μας προς τις γυναίκες και τους άνδρες πυροσβέστες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Έχουν περάσει άλλωστε, λίγοι μήνες από τις μεγάλες πυρκαγιές του φετινού θέρους, οι οποίες περιορίστηκαν και δεν προκάλεσαν περαιτέρω ζημιές αλλά και ανθρώπινα θύματα, χάρη αποκλειστικά στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των πυροσβεστών μας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είχε απώλειες στην ώρα του καθήκοντος, και νομίζω ότι η φετινή εορτή πρώτα και κύρια αφιερώνεται στη μνήμη τους.

[custom:google-ads]

Οι πυροσβέστες αποδεικνύουν, διαρκώς, ότι σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα, υπάρχουν τομείς του κράτους που λειτουργούν υποδειγματικά με προσωπικό που διαθέτει υψηλό φρόνημα και κατάρτιση. Το επιβεβαίωσαν, άλλωστε, κερδίζοντας την καθολική αναγνώριση της κοινωνίας και στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, όπου θρηνήσαμε νεκρούς.

Ωστόσο, τα προβλήματα που ταλανίζουν την Πυροσβεστική είναι πολλά, και κυρίως αφορούν στην ομογενοποίηση του προσωπικού, τον εξοπλισμό των στελεχών της και τον γερασμένο στόλο οχημάτων και αεροσκαφών, τα οποία, δυστυχώς, δεν έχουν τύχει της προσοχής εκ μέρους της Πολιτείας, που τα ανακαλύπτει καθυστερημένα, κατά τη θερινή περίοδο. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης αβελτηρίας και λανθασμένης ιεράρχησης των αναγκών. Ελπίζουμε ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα θα δοθεί σύντομα λύση.

Και πάλι εύχομαι χρόνια πολλά στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, υγεία και δύναμη στην επιτέλεση της αποστολής τους».

Καθολική η αναγνώριση του έργου των Πυροσβεστών

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis