Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 01/11/2020

«Τα ελληνικά φτερά αποδεικνύουν καθημερινώς την άψογη κατάρτιση των Ελλήνων πιλότων, αυτή που ευλόγως τους κάνει να κατατάσσονται στους πρώτους ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ. Οι πολίτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ασφάλεια των ελληνικών αιθέρων είναι σε καλά χέρια. Οι προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στον ουρανό του Αιγαίου προσκρούουν στο τείχος που έχει δημιουργήσει η ελληνική αεροπορία». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ενημερώθηκε από τον αρχηγό του ΓΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις, που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική αεροπορία, καθώς και τον προγραμματισμό για την ενίσχυση του στόλου των πολεμικών αεροσκαφών με την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, τον εκσυγχρονισμό των F-16, και την προμήθεια ανταλλακτικών για τα Mirage 2000-5.

[custom:google-ads]

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό για την ενημέρωση, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελεί, ενώ του ζήτησε να μεταφέρει «στους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας την ευγνωμοσύνη μας για τον επαγγελματισμό και κυρίως την αυταπάρνηση με την οποία φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Τα ελληνικά αεροσκάφη βρίσκονται συνεχώς στη “μάχη” για την αναχαίτιση αυτών που με παραβάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Όμως, μέχρι σήμερα, χάρη στους αεροπόρους μας έχουν πάρει το μάθημά τους. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι η πολιτεία προχωρά στην παραγγελία και παραλαβή νέων αεροσκαφών, αποτρέποντας έτσι οποιαδήποτε αλλαγή εις βάρος μας στο αεροπορικό ισοζύγιο, προκειμένου ως χώρας να διατηρήσουμε την κυριαρχία μας στους αιθέρες».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis